FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 24. studenog 2005.(Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 24. studenog 2005.(Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta

LOS ANGELES - Glumac Tom Cruise toliko je zaokupljen trudnoćom svoje zaručnice Katie Holmes da se odlučio na kupnju 200.000 USD vrijednog aparata za ultrazvuk pomoću kojeg u svakom trenutku u svom domu može pratiti razvoj djeteta. Poznati glumački par prošlog je mjeseca objavio da očekuju prinovu. Iako je najavljivao da do rođenja ne želi znati spol djeteta, Cruise će to uskoro saznati prateći skupocjeni sonogram, valjda jedini koji je u upotrebi izvan zdravstvenih ustanova. Cruise je već najavio da će sonogram nakon rođenja donirati jednoj od bolnica, a priopćio je i da će vjenčanje biti najkasnije do ljeta sljedeće godine.

BEJRUT/TEL AVIV - Zalutali izraelski padobranac spašen je, nakon što ga je u srijedu prema području južnog Libanona, usred poprišta sukoba pripadnika Hezbolaha i izraelske vojske, neplanirano "otpuhao" snažan vjetar, izvijestili su u srijedu službeni izvori. Očevici su izjavili kako je spašavanje bilo vrlo dramatično te da je vjetar izraelskog padobranca otpuhao na 70-ak metara od položaja gerilaca Hezbolaha. Ranije u srijedu izraelski su helikopteri i zrakoplovi nad libanonskim glavnim gradom i nad južnom obalom bacili nekoliko tisuća letaka u kojima se Libanonci upozoravaju na opasnosti koje im donosi šijitska militantna skupina Hezbolah.

HONG KONG - Skoro 8 posto tinejdžera-narkomana u Hong Kongu uzima drogu od svojih roditelja, pokazalo je istraživanje što ga je proveo Odjel za narkotike u Hong Kongu. Istraživanje je provedeno na uzorku od oko 95.000 učenika, a ohrabrujući podatak je da je od tog broja 1,6 posto probalo heroin, što je manje nego u istom razdoblju prošle godine kad je postotak iznosio 2,6 posto. Istraživači pad korisnika heroina pripisuju policijskim akcijama. Čak 8 posto ispitanika reklo je da drogu potajice uzima od roditelja a 27 posto ih nabavlja od prijatelja na zabavama.

WASHINGTON - Srednjoškolska nastavnica s Floride priznala je da je kriva što je imala spolne odnose s 14-godišnjim učenikom i tako izbjegla zatvor. Debra Lafave, 25, bivša nastavnica u srednjoj školi u Temple Terracu na Floridi priznala je krivnju u dvije točke za razuzdano i nećudoredno ponašanje i osuđena je na tri godine kućnog pritvora nakon kojeg će slijediti sedam godina uvjetne slobode. Ona će također biti registrirana kao seksualni prekršitelj. Da nije došlo do nagodbe s tužiteljima i da je osuđena na suđenju Lafave se mogla suočiti s 15 godina zatvora za svaku točku optužbe. Njezin bivši muž Owen Lafave izjavio je kako bi da je ono što je ona učinila učinio muškarac definitivno dobio zatvorsku kaznu i da nagodba šalje pogrešnu poruku da seks s maloljetnicima nije nešto tako loše.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙