FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog onečišćenja stanovnici Pekinga dobili preporuku da ne izlaze

PEKING, 4. studenog 2005. (Hina) - Pekinške su vlasti preporučile upetak stanovnicima da ne napuštaju domove jer je onečišćenje ukineskom glavnome gradu doseglo najviši stupanj u zadnjih šestmjeseci.
PEKING, 4. studenog 2005. (Hina) - Pekinške su vlasti preporučile u petak stanovnicima da ne napuštaju domove jer je onečišćenje u kineskom glavnome gradu doseglo najviši stupanj u zadnjih šest mjeseci.

Taj vrhunac onečišćenja dogodio se samo nekoliko dana prije posjeta izaslanstva Međunarodnog olimpijskog odbora za pripremu Igara 2008.

"Učinci onečišćenja po zdravlje su visoki te građani, poglavito djeca, starije osobe i oni koji pate od bolesti dišnih puteva i srčanih bolesti, trebaju što je manje moguće zadržavati se izvan kuće", upozorio je gradski ured zadužen za okoliš.

Pekingu ostaje jedva 1000 dana za organizaciju "zelenih" Olimpijskih igara a već u rujnu je Europska svemirska agencija (ESA) upozorila da je Peking jedan od gradova u kojima je na cijeloj zemlji najteže disati zbog onečišćenja, napose zbog električnih centrala, teške industrije te automobila.

Prema ESA-i najveći oblak dušičnog dioksida (NO2) na svijetu aktualno je jasno vidljiv iznad Pekinga i sjeveroistoka Kine, na satelitskoj karti Envisata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙