FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: bura i snijeg ograničavaju promet

ZAGREB, 24. studenog 2005. (Hina) - Od 6,00 sati za sav prometotvorena je A1 Zagreb-Split, zatim D27 Karin-Gračac, kao i D54Maslenica-Obrovac, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).
ZAGREB, 24. studenog 2005. (Hina) - Od 6,00 sati za sav promet otvorena je A1 Zagreb-Split, zatim D27 Karin-Gračac, kao i D54 Maslenica-Obrovac, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

No zbog jake bure i zbog snijega za sav promet i dalje su zatvorene: dionica A6 Rijeka-Zagreb, od Kikovice - Delnica, te dionica Jadranske magistrale od Novog Vinodolskog - Svete Marije Magdalene.

Paškim mostom, te dionicom ceste Zaton Obrovački - Maslenica smiju prometovati samo osobna vozila, dok je Krčki most zatvoren za I skupinu vozila.

Za kamione, prikoličare i tegljače zatvorene su brojne ceste kroz Liku, Gorski kotar i dalmatinsko zaleđe, dok je zbog sniježnih nanosa za sva ostala vozila obavezna upotreba zimske opreme:

A 6 Kikovica-čvor Bosiljevo I (zabrana prometa za tegljače i vozila s prikolicom)

D 1 Zagorje-Drežničko Selište-Korenica-Klapavice (Lička magistrala)

D 3 Zdihovo - Kupjak

D 23 Senj-Vratnik-Žuta Lokva

D 25 Korenica-Bunić-Gospić- Brušane-Karlobag (osobna vozila mogu prometovati)

D 32 Delnice-Sopač

D 42 Saborsko-Poljanak-Selište-D 1

D 52 Špilnik-Zalužnica-Vrhovine

D 60 Imotski-Vinjani Gornji

D 414 Orebić-Ston

D 501 Meja-Oštrovica

D 504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo

D 522 Udbina-Lovinac (spoj na autocestu A1)

D 217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo

D 506 Bruvno-Mazin-Dobroselo (zabrana za sav promet)

ŽC 5039 Kupjak-Delnice

ŽC 5029 Sopač-G.Jelenje-Kikovica

ŽC 5061 Oštrovica-G.Jelenje

ŽC 5169 Bjelopolje-Lapac (zabrana za sav promet).

U gotovo cijeloj zemlji na snazi su zimski uvjeti. Zbog vrlo gustog snijega promet se odvija otežano na području Like, Gorskog kotar, Slavonije i u sjeverozapadnom dijelu zemlje, a mogući su i zastoji. Zbog niskih temperatura tijekom jutra upozoravamo vozače na poledicu.

Zbog gustog snijega zatvorena je cesta od GP Bregana prema Ljubljani za teretna vozila iznad 3,5 tone, kampprikolice i autobuse.

Ostalim graničnim prijelazima sva vozila prometuju bez posebnih ograničenja.

Zimska oprema obvezna je za putovanje u Sloveniju a podrazumijeva sve četiri zimske gume, ili sve četiri ljetne (s min. dubinom utora od 4 mm), uz lance za snijeg za pogonske kotače (u pričuvi).

U prekidu su trajektne linije za otoke Cres (Brestova-Porozina), Pag, Rab i Šoltu. Trajekt na liniji Valbiska-Merag s Krka za Cres plovi povremeno i otežano.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙