FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Amerikanci slave Dan zahvalnosti

WASHINGTON,23. studenoga 2005.(Hina) - Dan uoči jednog od najvećihameričkih blagdana Dana zahvalnosti milijuni Amerikanaca putuju usrijedu kako bi blagdanske dane tradicionalno proveli izvan svojihdomova.
WASHINGTON,23. studenoga 2005.(Hina) - Dan uoči jednog od najvećih američkih blagdana Dana zahvalnosti milijuni Amerikanaca putuju u srijedu kako bi blagdanske dane tradicionalno proveli izvan svojih domova.

Unatoč visokim cijenama benzina više od 37 milijuna ljudi putovat će američkim cestama tijekom blagdanskog vikenda koji počinje u četvrtak, predviđa putnička udruga AAA.

Željeznica predviđa povećanje putnika za 80 posto u srijedu uoči samog Dan zahvalnosti.

Zračni prijevoznici očekuju oko 22 milijuna putnika tijekom blagdana što je nešto više od rekordnog broja zabilježenog prije godinu dana.

Broj putnika povećan za 40 posto u odnosu na normalne dane i pojačane sigurnosne mjere neizbježno će dovesti do gužvi u zračnim lukama pa se putnicima savjetuje strpljenje i razumijevanje za temeljite sigurnosne provjere koje su danak dobu terorističke prijetnje.

U pripremi za blagdan predsjednik George W. Bush je pomilovao dva purana koji će, umjesto da kao milijuni drugih završe na blagdanskoj trpezi, otići u Disneyland.

Američki predsjednici svake godine dodjeljuju predsjedničko pomilovanje puranima koji inače čine glavno jelo blagdanske večere.

Amerikanci su glasujući preko web stranice Bijele kuće pomilovanim puranima dali imena Marshmallow i Yam, prema slatkišu od sljeza i slatkom krumpiru koji su također sastavni dio blagdanske trpeze.

Dok su ranijih godina pomilovani purani odlazili na obližnje farme gdje su nastavljali lagodan život ove godine dva odabranika idu u Disneyland.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙