FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader u Gospiću otvorio urede HITRO i HBOR-a

ZAGREB, 22. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade IvoSanader otvorio je u utorak u Gospiću urede servisa Hitro.hr iHrvatske banke za obnovu i razvitak te novu zgradu Hrvatskih šuma.
ZAGREB, 22. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader otvorio je u utorak u Gospiću urede servisa Hitro.hr i Hrvatske banke za obnovu i razvitak te novu zgradu Hrvatskih šuma.

Premijer Sanader prigodom otvaranja Ureda Hitro.hr i HBOR-a istaknuo je opredijeljenost Vlade za uklanjanje birokratskih prepreka u poslovanju.

Premijer je izrazio zadovoljstvo gospodarskim oporavkom Like, te najavio otvaranje veleučilišta u Gospiću koje bi trebalo početi s radom naredne akademske godine.

Otvaranjem ureda Hitro.hr Gospić je, nakon Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka, Vukovara i Dubrovnika, postao sedmi grad čijim će građanima na raspolaganju biti usluge toga Vladina servisa za bržu komunikaciju s tijelima državne uprave.

Servis je počeo s radom u svibnju, a riječ je o operacionalizaciji projekta One Stop Shop, koji građanima i poduzetnicima olakšava obavljanje upravnih i administrativnih postupaka te im omogućuje brži i jednostavniji pristup informacijama i komunikaciji s tijelima državne uprave.

Po riječima predsjednika Uprave Financijske agencije (FINA) Zorana Maksića, do sada je u uredima Hitro.hr otvoreno više od 900 tvrtki ili obrta, a do kraja godine očekuje se njih tisuću.

Uz otvaranje tvrtki ili obrta, servis Hitro.hr nudi i on line uslugu e-Regos, preko koje su već obavljene prve elektroničke prijave RS obrasca, te uslugu e-Katastra preko koje je uvid u podatke već zatražilo više od 400.000 ljudi.

Sljedeći ured servisa Hitro.hr, kako je najavljeno, trebao bi do kraja godine biti otvoren u Bjelovaru.

Predsjednik uprave HBOR-a Anton Kovačev je istaknuo kako je ta banka dosad odobrila oko pola milijarde kuna kredita poduzetnicima s područjima Ličko-senjske županije, većinom malom i srednjem poduzetništvu.

Po njegovim riječima, otvaranje ureda HBOR-a u Gospiću trebalo bi pridonijeti još snažnijem gospodarskom i poduzetničkom uzletu Like.

Novi ured HBOR-a u Gospiću četvrti je područni ured te banke, nakon pulskog, osječkog i splitskoga.

Nova zgrada Hrvatskih šuma u Gospiću, koja je danas također otvorena, objedinjuje na jednom mjestu sve šumarske službe, a Hrvatske šume su u proteklih godina za njegu gradnju i opremanje investirale deset milijuna kuna.

Nakon otvaranja zgrade Hrvatskih šuma premijer Sanader je obišao rodnu kuću znanstvenika Nikole Tesle u Smiljanu te kuću hrvatskog političara Ante Starčevića u Velikom Žitniku.

"Kao što je poznato, Hrvatski je sabor na Vladin prijedlog odlučio da 2006. bude Godina Nikole Tesle. Osnovat će se i Nacionalni odbor, na čelu kojega će, po našem prijedlogu, biti predsjednici države, Sabora i Vlade. U povodu 150. obljetnice rođenja Nikole Tesle u njegovu rodnom kraju uredit će se rodna kuća, mjesna crkva i znanstveni park. U te će projekte, osim lokalne zajednice, biti uključeno više državnih ustanova, a pokrovitelj svih aktivnosti je Hrvatski sabor", rekao je Sanader, koji je zatim posjetio i rodnu kuću Ante Starčevića u Velikom Žitniku.

Premijer je istaknuo da je Ante Starčević jedan od najvećih hrvatskih sinova, koji je "svojim promišljanjima budućnosti Hrvatske bio istinski borac za njezinu samostalnost, zbog čega mu moramo odati primjerenu počast".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙