FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VAŽNA OBAVIJEST: ISPRAVAK VIJESTI BR. 6743-Lura: ulaganja u pogon...

BJELOVAR, 21. studenog 2005. (Hina) - Molimo korisnike da unesuispravak u vijest HNA BR. 6743, emitiranoj pod naslovom Lura: ulaganjeu pogon u Bjelovaru 40 milijuna kuna, u drugom odjeljku koji počinje"Prema riječima predsjednika Uprave Lure Gordana Radina..." u dijelukoji se odnosi na površinu dogradnje.

Ispravak vijesti br. 6743

Lura: ulaganje u pogon u Bjelovaru 40 milijuna kuna

BJELOVAR, 21. studenog 2005. (Hina) - Molimo korisnike da unesu ispravak u vijest HNA BR. 6743, emitiranoj pod naslovom Lura: ulaganje u pogon u Bjelovaru 40 milijuna kuna, u drugom odjeljku koji počinje "Prema riječima predsjednika Uprave Lure Gordana Radina..." u dijelu koji se odnosi na površinu dogradnje.

Umjesto krivo napisanih 15 do 16 tisuća četvornih metara, ispravno treba stajati 1.500 do 1.600 četvornih metara.

Ispravljena rečenica glasi:

"Prema riječima predsjednika Uprave Lure Gordana Radina, riječ je o dogradnji tvornice za oko 1.500 do 1.600 četvornih metara, no njezinom izgradnjom u iduće dvije do tri godine ne planira se povećanje broja zaposlenih".

Ispravljena vijest u cijelosti glasi:

BJELOVAR, 21. studenog (Hina) - Mliječna industrija Lura u veljači 2006. počet će dogradnju postojeće tvornice sireva Sirela u Bjelovaru kako bi se modernizirala i prilagodila standardima Europske unije te povećala kakvoću svojih proizvoda, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u bjelovarskoj Sireli, nakon što su predstavnici Lure o svojim planovima upoznali i čelnike gradske uprave Bjelovara.

Prema riječima predsjednika Uprave Lure Gordana Radina, riječ je o dogradnji tvornice za oko 1.500 do 1.600 četvornih metara, no njezinom izgradnjom u iduće dvije do tri godine ne planira se povećanje broja zaposlenih.

Pomoćnih izvršnog direktora divizije mliječnih proizvoda Lure Darko Krstić napomenuo je da će se dogradnjom tvornice stvoriti uvjeti za preradu dodatnih 12 milijuna litara mlijeka, a udvostručiti će se mogućnosti proizvodnje svježih sireva.

Lura će, kako se čulo, ove godine preraditi oko 85 milijuna litara mlijeka.

Dogradnjom nove tvornice smanjit će se i količina otpadnih tvari koje treba pročišćavati, rekli su čelnici Lure.

Napomenuli su i kako puno očekuju od svog projekta gradnje 800 suvremenih farmi u koji ta tvrtka ulaže 50 milijuna eura. Očekuju da će i na području Bjelovarsko-bilogorske županije, vodeće u proizvodnji mlijeka, brojni kooperanti podići nove farme sa 50 i više krava.

Gradonačelnica Bjelovara Đurđa Adlešić rekla je da je zadovoljna planovima Lure jer je bitno očuvati svako radno mjesto.

Na pitanje novinara, ima li mogućnosti da Sirela postane ponovno samostalni pravni subjekt, čelnici Lure su rekli kako su i o tome razgovarali i razmatrali tu opciju, ali ona za sada nije izgledna.

(Hina) xskap/xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙