FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đakovo: Smotra dvorskih i starogradskih plesova

ĐAKOVO, , 19. studenog 2005. (Hina) - U Đakovu je večeras održana 8.smotra dvorskih i starogradskih plesova i pjesama Hrvatske na kojoj jenastupilo devet folklornih i plesnih skupina te kulturno-umjetničkihdruštava.
ĐAKOVO, , 19. studenog 2005. (Hina) - U Đakovu je večeras održana 8. smotra dvorskih i starogradskih plesova i pjesama Hrvatske na kojoj je nastupilo devet folklornih i plesnih skupina te kulturno-umjetničkih društava.

Sudionici su publiku, koja je prostor Hrvatskog doma ispunila do posljednjeg mjesta, tijekom dva sata kroz ples, glazbu i odjeću proveli kroz vrijeme plemenitaša, dvorova, starogradske i građanske Hrvatske.

Đakovačkoj publici dvorske plesove predstavili su članovi Udruge "Podkalnički plemenitaši" iz Gornje Rijeke pokraj Križevaca, a starogradske plesove i pjesme Folklorno društvo "Šaltin" s Hvara, KUD "Sloga" iz Satnice Đakovačke, KUD "Ledina" iz Gašinaca pokraj Đakova, KUD "Marko Marojica" iz Župe Dubrovačke, KUD "Tkanica" Vinkovci, Plesna skupina "Povero keko" OŠ F. K. Frankopana s Krka, Kulturno-umjetnička udruga "Tomislav" Županja, KUD "Koledišće" iz Jezera s Murtera te KUD "Sklad" iz Đakova.

Smotrom, koju su organizirali Grad Đakovo, Savez KUD-ova Slavonije i Baranje i Turistička zajednica Đakova, a otvorio đakovački gradonačelnik Zoran Vinković, započeo je đakovački tradicionalni božićno-novogodišnji program "Svome gradu za blagdane" čije se priredbe održavaju u drugoj polovici studenog i tijekom čitavog prosinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙