FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska pošta tiskala prigodnu poštansku marku "Božić 2005."

ZAGREB, 21. studenog 2005. (Hina) Od utorka, 22. studenoga u prometu ćebiti prigodna poštanska marka "Božić 2005." nominalne vrijednosti 2,30kuna, izvijestila je danas Hrvatska pošta koja je marku i tiskala.
ZAGREB, 21. studenog 2005. (Hina) Od utorka, 22. studenoga u prometu će biti prigodna poštanska marka "Božić 2005." nominalne vrijednosti 2,30 kuna, izvijestila je danas Hrvatska pošta koja je marku i tiskala.

Ovogodišnja hrvatska božićna marka prikazuje "Rođenje Kristovo" - detalj s poliptiha "Bogorodica s djetetom i svecima" iz splitske Galerije umjetnina, stoji u priopćenju.

Kako se dodaje, poliptih je nastao u XIV. stoljeću, izrađen je u temperi na drvu i s pozlatom, a pripisuje se krugu Paola Veneziana.

Marku je dizajnirao Danijel Popović, a tiskana je u tiskari Zrinski iz Čakovca u nakladi 500.000 primjeraka i arku od 20 maraka, te karnetu od deset samoljepivih maraka.

Kako je najavljeno, Hrvatska će pošta pustiti u prodaju i prigodne omotnice prvoga dana (FDC), te prigodne omotnice bez marke.

U poštanskom uredu 10.101 Zagreb, Jurišićeva 13., 22. i 23. studenoga bit će u uporabi žig prvoga dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙