FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski inovatori na međunarodnoj izložbi Eureka

BRUXELLES, 18. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski inovatori predstavilisu 31 inovaciju na međunarodnoj izložbi Eureka, koja se ovaj tjedanodržava u Bruxellesu.
BRUXELLES, 18. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski inovatori predstavili su 31 inovaciju na međunarodnoj izložbi Eureka, koja se ovaj tjedan održava u Bruxellesu.

Na tradicionalnoj 54. međunarodnoj izložbi inovacija, novih tehnologija i proizvoda sudjeluje 450 izlagača iz 24 zemlje. Na izložbenom prostoru hrvatskih autora u petak je obilježen Dan hrvatskih inovatora.

"Dolazak ovamo nije namijenjen skupljanju medalja, nego traženju poslovnih partnera za naše autore. Od predstavljenih inovacija, gotovo 45 posto su gotovi, komercijalizirani proizvodi, a autori su spremni stupiti u posao i razvijati proizvodnju prema potrebama eventualnih naručitelja", izjavio je u petak novinarima zamjenik tajnika Udruge inovatora Hrvatske Pavao Havliček.

Havliček je dodao da je uloga Udruge da hrvatskim autorima pomogne u prezentaciji inovacija i u marketinškom istraživanju tržišta.

Među izloženim hrvatskim inovacijama su i viseći akvarij, mirisne slike, preklopne peraje u kojima se lako hoda po suhom, tricikl velikih manaverskih mogućnosti, poboljšani upravljački sustav za automobile namijenjene invalidima.

Nastup hrvatskih inovatora i inovatora poduzetnika na 54. međunarodnoj izložbi inovacija, novih tehnologija i proizvoda "Eureka" u Bruxellesu organizirali su Udruga inovatora Hrvatske i Hrvatska zajednica tehničke kulture, uz potporu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske banka za obnovu i razvitak i Hrvatske agencije za malo

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙