FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BBC World TV snimio prilog o Internetskom muzeju starih fotografija

ZAGREB, 18. studenog 2005. (Hina) - Televizijska postaja BBC Worldsnimila je u Zagrebu prilog o prvom Internetskom muzeju starih iodbačenih fotografija (Skarabej.com.), izvijestio je danas autorprojekta.
ZAGREB, 18. studenog 2005. (Hina) - Televizijska postaja BBC World snimila je u Zagrebu prilog o prvom Internetskom muzeju starih i odbačenih fotografija (Skarabej.com.), izvijestio je danas autor projekta.

Kamere su pratile voditelje projekta Antona Petrovića i Tamaru Ražov po zagrebačkom sajmu na Hreliću, gdje su bili u potrazi za crno-bijelim fotografijama anonimnih ljudi. Kupljene fotografije umjetnici su u svom domu presnimili i uvrstili na stranice Skarabej.com.

BBC je istodobno Tamaru Ražov i Antona Petrovića intervjuirao o motivaciji i budućim planovima za projekt. BBC-ev novinar Nick Hawton tvrdi da se u svojoj dugogodišnjoj novinarskoj karijeri nije susreo sa sličnim projektom.

"Tužno je što ljudi bacaju stare fotografije. Stoga je taj projekt za svaku pohvalu, jer pokušava očuvati uspomene. Riječ je o nečemu što ima neprocjenjivu vrijednost", rekao je Hawton.

Prilog o projektu napravljen je i za radijsku emisiju "Europe Today" te britanske postaje.

"Ni u snovima nismo očekivali da će projekt izazvati međunarodni interes. Medijska pozornost nas samo potiče da širimo projekt i izvan interneta. Kanimo prirediti i 'živu' izložbu golemih postera izrađenih prema odbačenim fotografijama, koje ćemo odabrati za tu priliku", rekao je Petrović.

Skarabej.com jedinstveni je projekt kojim se žele sačuvati stare obiteljske fotografije prikupljene iz obiteljskih albuma ili pak one odbačene. Njegova je posebnost što u izložbi mogu sudjelovati svi tako da vlastite fotografije iz starih obiteljskih albuma ili odbačene pa pronađene fotografije "podignu" na taj web.

Do sada je prikupljeno više od dvije tisuće fotografija, od kojih se za sada polovica na stranicama internetskoga muzeja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙