FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvadesete noći nereda u Francuskoj zapaljena 163 automobila

PARIZ , 16. studenog 2005. (Hina) - Dvadesete noći nasilja zaredom upariškim predgrađima zapaljena su 163 automobila, a policija jeprivela 50 osoba, prenose u srijedu agencije.
PARIZ , 16. studenog 2005. (Hina) - Dvadesete noći nasilja zaredom u pariškim predgrađima zapaljena su 163 automobila, a policija je privela 50 osoba, prenose u srijedu agencije.

Spomenute brojke govore o postupnom smirivanju stanja u Francuskoj, nakon što je usvojen prijedlog zakona o produljenju izvanrednog stanja u četrdesetak francuskih gradova na tri mjeseca.

Policija izvješćuje kako nije bilo većih sukoba između izgrednika i pripadnika policije. Unatoč tomu ozlijeđen je jedan policajac, što broj ozlijeđenih francuskih pripadnika snaga reda od 27. listopada kada su neredi počeli, povećava na 126.

U tri tjedna zapaljeno je oko 9.000 automobila, a privedeno je 2.888 osoba. U utorak navečer francuski su zastupnici sa 346 prema 148 i 4 suzdržana glasa, usvojili prijedlog zakona o produljenju izvanrednog stanja koje će se primjenjivati u četrdesetak gradova u zemlji. Donji dom parlamenta razmotrit će prijedlog zakona u srijedu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙