FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Chirac i Wolfowitz suglasni glede borbe protiv ptičje gripe

PARIZ, 15. studenog 2005. (Hina/DPA) - Francuski predsjednik JacquesChirac i predsjednik Svjetske banke Paul Wolfowitz dogovorili su se uutorak da borba protiv ptičje gripe mora postati globalno pitanje,izjavio je glasnogovornik francuskog predsjednika.
PARIZ, 15. studenog 2005. (Hina/DPA) - Francuski predsjednik Jacques Chirac i predsjednik Svjetske banke Paul Wolfowitz dogovorili su se u utorak da borba protiv ptičje gripe mora postati globalno pitanje, izjavio je glasnogovornik francuskog predsjednika.

"Što se tiče ptičje gripe Chirac i predsjednik Svjetske banke inzistirali su na potrebi da se dogovori koordinirana globalna strategija za ograničavanje rizika od epidemije", kazao je glasnogovornik Jerome Bonnafont.

Chirac i Wolfowitz bili su na suprotnim stranama kada je izbio rat u Iraku jer je Wolfowitz tada bio dio administracije američkog predsjednika Georgea W. Busha. Međutim, u utorak su se dvojica dužnosnika usuglasila i o važnosti zajedničkog rješavanja problema siromaštva u Africi.

Francuski je predsjednik kazao kako je unatoč humanitarnim naporima siromaštvo u Africi "dvostruko veće nego prije 20 godina".

Wolfowitz je dodao da se ta situacija počinje mijenjati jer se vlade afričkih država sada bore protiv korupcije i zainteresirane su za dobro vladanje zemljom, a to znači da će novac od humanitarne pomoći biti učinkovitiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙