FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Kini svećenik osuđen zbog tiskanja Biblije

PEKING, 8. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Kineski je sud uponedjeljak osudio jednoga protestantskog svećenika, njegovu ženu injezina brata na zatvorske kazne do tri godine jer su ilegalno tiskaliBibliju i druge kršćanske publikacije, priopćio je jedan od odvjetnikaosuđenih.
PEKING, 8. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Kineski je sud u ponedjeljak osudio jednoga protestantskog svećenika, njegovu ženu i njezina brata na zatvorske kazne do tri godine jer su ilegalno tiskali Bibliju i druge kršćanske publikacije, priopćio je jedan od odvjetnika osuđenih.

Presuda svećeniku Caiu Zhuohui (34) i njegovoj rodbini donesena je samo nekoliko dana uoči posjeta američkoga predsjednika Georga Busha Kini.

U ateističkoj Kini tiskanje Biblije i drugih vjerskih izdanja treba odobrenje državnoga ureda za vjerske poslove Biblija se ne može slobodno kupovati u knjižarama te zemlje koju dugo kritiziraju zbog vjerske netolerancije.

Cai je uhićen u rujnu prošle godine, na suđenju je rekao da se ne osjeća krivim, a osuđen je na tri godine "zbog ilegalnog poslovanja", rekao je njegov odvjetnik Zhang Xingshui.

Njegova 33-godišnja žena Xiao Yunfei dobila je dvije godine, a njezin brat Xiao Gaowen (37) 18 mjeseci zatvora, rekao je odvjetnik.

Očekuje se da ulože žalbu, za što imaju deset dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙