FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čelništvo Europskog foruma osoba s invaliditetom u Hrvatskoj

ZAGREB, 14. studenog 2005. (Hina) - Čelništvo Europskog foruma osoba sinvaliditetom (EDF), koje je u posjetu Hrvatskoj, najavilo je danasZajednici saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH) da će početkomiduće godine dobiti status punopravnog promatrača, što je odmah ispodstatusa punopravnog člana, rekao je predsjednik SOIH-a Zorislav Bobuš.
ZAGREB, 14. studenog 2005. (Hina) - Čelništvo Europskog foruma osoba s invaliditetom (EDF), koje je u posjetu Hrvatskoj, najavilo je danas Zajednici saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH) da će početkom iduće godine dobiti status punopravnog promatrača, što je odmah ispod statusa punopravnog člana, rekao je predsjednik SOIH-a Zorislav Bobuš.

"Dobivanjem statusa punopravnog promatrača SOIH-u se otvaraju vrata za razne programe i projekte, financijsku i stručnu pomoć, kao i aktivnije sudjelovanje u raznim tijelima EDF-a", rekao je Bobuš Hini.

Čelništvo EDF-a, na čelu s predsjednikom Yannisom Vardakastanisom (slijepom osobom) u dvodnevnom je posjetu Hrvatskoj, u sklopu posjeta zemljama koje nisu članice EU. Hrvatsku su prvu posjetili jer su prije pet mjeseci pozitivnim ocijenili način rada i organiziranja SOIH-a, kaže Bobuš.

EDF predstavlja 50 milijuna osoba s invaliditetom, i najjači je oblik organiziranja osoba s invaliditetom u EU.

Čelnici EDF-a najavili su da će u proljeće iduće godine u Zagrebu organizirati seminar o europskim standardima za pristupačnost i Konvenciji UN-a o ljudskim pravima i dostojanstvu osoba s invaliditetom, kao i ostalim aktualnim projektima unutar EU-a.

Izaslanstvo EDF-a večeras će primiti predsjednik Republike Stjepan Mesić, a sutra zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙