FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 13. studenog 2005.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21sat:
ZAGREB, 13. studenog 2005.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB/MAGDEBURG

Najbolja hrvatska stolnotenisačica Tamara Boroš nije se uspjela plasirati u finale ITTF turnira u njemačkom Magdeburgu. U polufinalu je poražena od Kineskinje Ying Fan 1-4. Bio je to klasični dvoboj izrazite ofenzivke (Boroš) i defenzivke (Fan), u kojem se bolje snašla kineska igračica. Tamara Boroš je pronašla protuigru tek u četvrtom setu, kada je već gubila sa 0-3. U petom setu bolje je krenula Kineskinja, ali Boroš smanjuje na 5-6. Kineskinja se ponovno odvaja, te vodi 10-8. Boroš je uspjela spasiti dvije meč lopte i izjednačiti na 10-10. No, u završnici joj ponestaje koncentracije i Fan uspijeva zaključiti meč sa 12-10. Bio je ovo njihov drugi dvoboj na ITTF Touru. Prije tri godine, također u Magdeburgu, Boroš je u finalu sa 4-0 pobijedila Ying Fan.

ŠANGAJ

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić bio je izuzetno zadovoljan svojom igrom na startu Masters Cupa u Šangaju. Ljubo je uvjerljivo svladao Guillerma Coriju 6-2, 6-3 u meču koji je trajao samo sat i 18 minuta. "Odigrao sam odličan meč, sve mi je išlo od ruke, posebno u prvom setu. Coria je vrlo brz igrač i protiv njega morate igrati s puno snage, morate jako udarati lopticu, jer ma koliko je on brz, nije brži od loptice. Također, čini mi se da ova podloga ne odgovara njegovoj igri, teren je ljepljiv i loptice čudno odskaču, pa Coria nije imao koristi od svog najjačeg oružja - topspina", kazao je Ljubičić nakon meča. Sljedeći Ljubičićev protivnik je prvi igrač svijeta Roger Federer, s kojim je ove godine igrao u četiri navrata i sva četiri puta je izgubio. "Ove godine smo puno igrali jedan protiv drugog. Federer me dobro poznaje i zna da mu mogu zadati puno problema", dodao je Ljubičić.

ZAGREB

Slobodnim programom plesnih i sportskih parova danas je zaveršena 38. Zlatna pirueta očekivanom pobjedom Ala Beknazarova i Volodmir Zujev iz Ukrajine koji su bili bolji od osatlih sedam parova, te zasluženo osvjoili zlatno odličje. Srebro je osvojio američki par Mallory-Holdburg dok je bronca pripala Česima Hajkova-Vinacur.Ni kod sportskih parova promjena u vrhu nije. Meagan Duhamel i Ryan Arnold opet najbolji u svom drugom nastupu, te je zlato zasluženo otišlo u Kanadu. Srebro za goste iz Rusije, a bronca za Amerikance. Na žalost, zbog viroze klizača i visoke temperature odustali su Poljaci.

MIANYANG/ZAGREB

Hrvatski boksač Matej Matković poražen je u dvoboju prvog kola kategorije do 75 kilograma na Svjetskom boksačkom prvenstvu koje je započelo u nedjelju u kineskom Mianyangu. Član kluba Posavina Kuna iz Slavonskog Broda Matković je izgubio od armenskog boksača Andramika Hakobjana i to uvjerljivo jer je borba prekinuta u trećoj rundi zbog dominacije i prednosti od 20 bodova (25:5) Armenca.

Drugoga dana prvenstva nastupit će Boris Katalinić (64 kg) u borbi sa Tadžikistancem Mahmudovim, te Vedran Đipalo (91 kg) koji za prvog protivnika ima njemačkog boksača Alexandera Povernova.

BITOLA/ZAGREB

Rukometaši Zagreba svladali su u posljednjoj utakmici G skupine Lige prvaka u Bitoli makedonski Pelister sa 31:30 (13:15). Zagrebu je ovo četvrta pobjeda u skupini, te se kao drugoplasirani uvrstio među 16 najboljih momčadi Europe. Ždrijeb osmine finala bit će 15. studenoga u Beču.

BARCELONA

U pripremnom nogometnom susretu u Barceloni Poljska je svladala Ekvador sa 3:0 pogocima Klosa (2), Smolareka (58) i Mile (90).

LJUBLJANA

U prvom susretu dodatnih kvalifikacija za U-21 Europsko prvenstvo nogometaši Slovenije i Nizozemske odigrali su u Celju bez zgoditaka, 0:0.

TEHERAN

U pripremnom nogometnom susretu u Teheranu Paragvaj je svladao Makedoniju sa 1:0 pogotkom Lopeza (11).

ŽENEVA

U prvom susretu doigravanja za Europsko prvenstvo nogometaša do 21 godine (U-21) u Ženevi su Švicarska i Portugal igrali 1:1.Poveli su domaćini pogotkom Chiumenta (3), a za Portugalce je izjednačio Quaresma (18).

ŠANGAJ

Rezultati sa ATP Mastersa parova u Šangaju:

CRVENA SKUPINA:

Wayne Arthurs/Paul Hanley (Aus) - Boyd Bryan/Bob Bryan (USA) 7:5, 6:7 (3:7), 7:6 (7:4); Leander Paes/Nenad Zimonjić (Ind/SCG) - Mark Knowles/Daniel Nestor (Bah/Kan) 7:5, 5:7, 6:3

PEKING

U pripremnom nogometnom susretu odigranom na Olimpijskom stadionu u Pekingu Srbija i Crna Gora je svladala Kinu sa 2:0 pogocima Nenada Đorđevića (55) i Nikole Žigića (67).

TEHERAN

U pripremnom nogometnom susretu u Teheranu Iran je svladao Togo sa 2:0 pogocima Daeia (11-pen) i Hashemiana (58-pen). Ovom pobjedom se iranski izbornik Hrvat Branko Ivanković spasio otkaza koji mu je prijetio nakon poraza od Makedonije prije dva dana.

PERTH

Belgijski vozač Francois Duval (Citroen) pobjednik je Australskog relija, posljednje utrke Svjetskog prvenstva. Duvalu je to prva pobjeda u karijeri. Drugo mjesto pripalo je Fincu Harriju Rovanperi (Mitsubishi), koji je zaostao gotovo 53 sekunde, a treći je bio Austrijanac Manfred Stohl (Citroen). Australski reli obilježile su nesreće najboljih vozača. Sebastien Loeb, koji je već ranije obranio naslov svjetskog prvaka, završio je natjecanje prvog dana relija (u petak), nakon što se zabio u drvo. Odustala su još tri bivša svjetska prvaka. Za Marcusa Gronholma (Peugeot) koban je bio petak, Norvežanin Petter Solberg (Subaru), koji je bio vodeći nakon prvog dana, u subotu je pregazio klokana te je i on morao odustati, a posljednja žrtva bio je Colin McRae (Škoda), kojemu je u nedjelju otkazala spojka.

PARIZ

Rezultati susreta zadnjega, 6. kola Lige prvaka za rukometaše (prve dvije momčadi iz svake skupine idu u osminu finala):

SKUPINA A

Čehovski medvedi Moskva/RUS - Montpellier/FRA 35:28; A1 Bregenz/AUT - Magdeburg/NJEM 32:31. Konačan poredak: 1. Montpellier 8, 2. Magdeburg 8, 3. Čehovski 6, 4. Bregenz 2.

SKUPINA B

Saevehof/ŠVE - Athinaikos Atena/GRČ 29:26; Celje/SLO - Ademar Leon/ŠPA 35:27

POREDAK: 1. Celje 10, 2. Leon 8, 3. Saevehof 6, 4. Athinaikos 0.

SKUPINA D

Pick Szeged/MAĐ - Izviđač Ljubuški/BIH 33:22; FC Barcelona/ŠPA- ZTR Zaporožje/UKR) 34:27

POREDAK: 1. FC Barcelona 12, 2. Szeged 6, 3. ZTR Zaporožje 3, 4. Ljubuški 3.

SKUPINA E:

KIF Kolding/DAN - THW Kiel/NJEM 33:35; Brest HC/BLR - Wisla Plock/POL 28:22

POREDAK: 1. Kiel 10, 2. Kolding 8, 3. Plock 4, 4. Brest 2.

SKUPINA H:

Banik Karvina/ČEŠ - Granitas Kaunas/LIT 31:26; Paris HB/FRA- SG Flensburg-Handewitt/NJEM 33:31.

POREDAK: 1. SG Flensburg-Handewitt 10, 2. Paris 9, 3. Banik 5, 4. Granitas 0.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙