FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 13. studenog 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 12,30sati:
ZAGREB, 13. studenog 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 12,30 sati:

ZAGREB/ŠANGAJ - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić odlično je startao na Masters Cupu u Šangaju. U 1. kolu "crvene skupine" pobijedio je Argentinca Guillerma Coriju 6-2, 6-3. Bio je ovo njihov peti dvoboj i druga pobjeda Ljubičića. U susretu koji je trajao sat i 18 minuta Ljubo je dominirao od početka do kraja, ne pruživši Coriji niti najmanju priliku da se vrati u meč. Uvjerljivom pobjedom na startu Masters Cupa Ljubičić je potvrdio da je zadržao odličnu formu. U posljednja dva mjeseca osvojio je dva turnira (Metz, Beč), igrao je u finalima Madrida i Pariza, te je Hrvatskoj donio finale Davis Cupa. Upisao je 22 pobjede i samo tri poraza. U drugom susretu "crvene skupine" prvi tenisač svijeta Roger Federer svladao je Argentinca Davida Nalbandiana 6-3, 2-6, 6-4.

CRVENA SKUPINA:

Roger Federer (Švi/1) - David Nalbandian (ARG/8) 6-3, 2-6, 6-4

Ivan Ljubičić (Hrv/6) - Guillermo Coria (ARG/4) 6-2, 6-3

COIMBRA/ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je prijateljsku utakmicu protiv Portugala u Coimbri sa 0-2 (0-1). Dvoboj Portugala i Hrvatske u Coimbri nije ispunio očekivanja, po kišovitom i prohladnom vremenu obje su reprezentacije odigrale ispod svojih mogućnosti. Ipak, domaćini su imali više od igre, posebno su opasni za našu obranu bili Cristiano Ronaldo i Luis Boa Morte, no nisu uspjeli stvoriti niti jednu izgledniju prigodu za pogodak. Domaćin je poveo u 32. minuti kada je Petit izveo slobodan udarac s 30-ak metara, lopta je prešla preko živog zida, a iako je išla prilično po sredini Butina ju nije stigao odbiti.Samo četiri minute kasnije Hrvatska je umalo izjednačila. Nakon kornera lopta se odbila do Boška Balabana koji je pucao s 20-ak metara no lopta je zatresla prečku.

Sredinom drugog poluvremena Portugal je iz protunapada preko svog najboljeg strijelca Pedra Paulete povisio vodstvo. Babić je loše završio jedan obećavajući napad Hrvatske, uslijedila je brza kontra, Pauleta se driblingom oslobodio Tokića i prevario Butinu.

BEOGRAD/ZAGREB - U prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo za mlade nogometaše Srbija i Crna Gora je u Beogradu svladala Hrvatsku sa 3-1 (1-1).

Pred 30.000 gledatelja na stadionu Marakana sudio je Stuchlik iz Austrije.

Strijelci: 1-0 Vučinić (3), 1-1 Da Silva (25), 2-1 Vučinić (51), 3-1 Vučinić (69).

Domaća reprezentacija utakmicu je završila s dva igrača manje, zbog drugog žutog kartona isključeni su Janković u 60. i Lazović u 76. minuti.Uzvrat se igra u srijedu u Velikoj Gorici s početkom u 14 sati.

PORT OF SPAIN - U prvom susretu dodatnih kvalifikacija za plasman na SP 2006. nogometaši Trinidada i Tobaga su na domaćem terenu odigrali neodlučeno 1:1 protiv Bahreina, kojeg vodi hrvatski trener Luka Peruzović. Domaćini su bili bolja momčad, znatno aktivniji u napadu, dok se je Bahrein orijentirao na kontranapade. Ipak, poveli su izabranici Luke Peruzovića. U 72. minuti Husein Salman je glavom iz neposredne blizine pospremio loptu u mrežu. Trinidad i Tobago je uspio poravnati samo pet minuta kasnije, Christopher Birchall je spektakularnim volejem sa 25 metara pogodio za 1:1. Uzvrat se igra u srijedu u Manami, a Bahrein je u velikoj prednosti. Momčadi Luke Peruzovića dovoljno je i 0:0 da bi otišla na SP. Bahreinu bi to bio prvi nastup na svjetskim prvenstvima. Ukoliko Bahrein izbori nastup na SP-u, Peruzović će biti treći hrvatski trener na najvećoj nogometnoj smotri (Zlatko Kranjčar s Hrvatskom i Branko Ivanković s Iranom).

NEW YORK - Rezultati košarkaške NBA lige:

Washington Wizzards - San Antonio Spurs 110:95

Atlanta Hawks - Memphis Grizzlies 84:85

Miami Heat - Charlotte Bobcats 108:99

New Orleans Hornets - Dallas Mavericks 103:109

New Jersey Nets - Houston Rockets 91:99

(Planinić - 5 koševa, 2 skoka)

Chicago Bulls - Utah Jazz 103:98

(Giriček - 14 koševa, 2 skoka, 4 asistencije)

Phoenix Suns - Golden State Warriors 101:86

Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 103:102

(Kukoč - nije igrao; Bogut - 8 koševa, 7 skokova, 2 asistencije)

LOS ANGELES - Rezultati Mastersa tenisačica u Los Angelesu:

POLUFINALE:

Mary Pierce (FRA) - Lindsay Davenport (SAD) 7-6 (5), 7-6 (6)

Amelie Mauresmo (FRA) - Marija Šarapova (RUS) 7-6 (1), 6-3

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙