FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Brodotrogiru porinut tanker za ruskog naručitelja "Novoshipp"

TROGIR,12. studenoga 2005.(Hina) - U trogirskome brodogradilištuBrodotrogiru porinut je danas treći iz serije od četiri jednaka brodakoji se grade za rusku tvrtku "Novorossiysk Shipping Company -Novoshipp".
TROGIR,12. studenoga 2005.(Hina) - U trogirskome brodogradilištu Brodotrogiru porinut je danas treći iz serije od četiri jednaka broda koji se grade za rusku tvrtku "Novorossiysk Shipping Company - Novoshipp".

Ugovor s ruskom tvrtkom vrijedan je 120 milijuna dolara.

Tanker za prijevoz kemikalija i naftnih proizvoda ima nosivost 48.200 tona, dugačak je 182,50 metara, visok 17,50, a širok 32 metra.

Pokretat će ga stroj MAN, snage 9480 KW, koji se gradi u Brodosplitu i pulskome Uljaniku. Zajamčena brzina broda bit će 15,60 čvorova, a plovit će pod liberijskom zastavom.

Riječ je o brodu izgrađenom po najsuvremenijoj tehnologiji, s visokim ekološkim standardima i vrhunskim maritivnim sposobnostima, rekao je direktor Sektora brodogradilišta Brodotrogira Ivan Tironi.

Predstavnik brodovlasnika Nikolaj Plaskin istaknuo je zadovoljstvo suradnjom s trogirskim brodograditeljima, zahvaljujući kojoj su se vrhunski brodovi pridružili njihovoj floti, te je poželio još mnogo sličnih zajedničkih poslovnih uspjeha.

Kuma broda bila je supruga jednog od direktora "Novoshippa" Elena Tereschenko.

Inače, brodogradilište Brodotrogir osiguralo je popunjene navoze do godine 2009. Nakon dovršetka posljednjeg broda iz serije za "Novoshipp", za koji je danas nakon porinuća postavljena kobilica, počet će izgradnja četiriju tankera za norvešku tvrtku "Blistad Tankers".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙