FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slavonski Brod: u uporabi novi granični prijelaz

SLAVONSKI BROD, 25. listopada 2005. (Hina) - Od danas je u uporabinovi međunarodni granični prijelaz Slavonski Brod - Bosanski Brod uSlavonskome Brodu, a s njim je u promet puštena i novoizgrađenazapadna gradska obilaznica iako još nema uporabnu dozvolu.
SLAVONSKI BROD, 25. listopada 2005. (Hina) - Od danas je u uporabi novi međunarodni granični prijelaz Slavonski Brod - Bosanski Brod u Slavonskome Brodu, a s njim je u promet puštena i novoizgrađena zapadna gradska obilaznica iako još nema uporabnu dozvolu.

U oba objekta država je uložila oko osamdeset milijuna kuna. Cesta će i službeno biti otvorena kad se ugovor o njezinoj izgradnji provede u cijelosti i dobije uporabna dozvola, doznaje se od dogradonačelnika Broda Zvonimira Markotića. To se odnosi na prilaz obilaznici koji bi naselje Jelas, kroz koje cesta prolazi, povezao s ostalim dijelovima grada. Markotić tvrdi kako su zbog toga u više navrata pokušali razgovarati s vodstvom Hrvatskih cesta kao ulagačem obilaznice, ali na njihove pozive nije bilo odgovora. U međuvremenu su gradske vlasti u dogovoru s mještanima Jelasa pomogle ukloniti dio prometnih teškoća nastalih otvorenjem obilaznice pa je Mjesni odbor toga naselja odgodio za danas najavljivan prosvjed.

Zapadna vezna cesta granični prijelaz spaja s autocestom pa je tako napokon promet prema granici s BiH premješten iz središta Broda te uklonjene višegodišnje teškoće zbog gužva vikendima i blagdanima.

Cesta i granični projelaz otvoreni su kako bi se uoči Dana mrtvih izbjegle nove prometne gužve u gradu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙