FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Australci vjeruju u prekid crne serije

MONTEVIDEO, 11. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Nakon četiri neuspjelapokušaja u taboru australske nogometne reprezentacije vjeruju kako ćenapokon prekinuti "prokletstvo" dodatnih kvalifikacija za plasman nasvjetsko prvenstvo.
MONTEVIDEO, 11. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Nakon četiri neuspjela pokušaja u taboru australske nogometne reprezentacije vjeruju kako će napokon prekinuti "prokletstvo" dodatnih kvalifikacija za plasman na svjetsko prvenstvo.

"Soccerosi" su u dodatnim kvalifikacijama izgubili od Škotske (1985), Argentine (1993), Irana (1997) i Urugvaja (2001), a ovoga puta ponovo će odmjeriti snage protiv Urugvaja, koji je južnoameričke kvalifikacije završio na petom mjestu.

"Nadam se kako je došao trenutak da i mi izborimo SP. Bila bi to kruna moje karijere. Živim za ove dvije utakmice," kazao je napadač australske vrste Mark Viduka, koji je neko vrijeme nosio dres zagrebačkog Dinama, a sada je član engleskog premierligaša Miidlesbrougha. Osim Viduke u redovima australske vrste još su sedmorica australskih Hrvata - vratari Ante Čović (Hammarby) i Željko Kalac (Milan), te Ljubo Miličević (Thun), Tony Popović (Crystal Palace), Josip Skoko (Wigan Athletic), Jason Culina (PSV Eindhoven), te Marco Bresciano (Parma), kojem je majka Hrvatica.

Kako bi ovoga puta zaista otišli do kraja i nakon 1974. godine izborili drugi plasman u povijesti na SP Australci su angažirali Guusa Hiddinka. Nizozemski stručnjak na prošlom World Cupu načinio je čudo na klupi Južne Koreje (četvrto mjesto), a prošle sezone i u PSV Eindhovenu, kada su ga minute dijelile od plasmana u finale Lige prvaka.

"Radili smo dosta, posebice na organizaciji igre u sredini i obranu, što su nam do sada bile slabe točke," dodao je Viduka, dok je Hiddink kazao: "Australci žive za uspjeh protiv Urugvaja. Svjestan sam situacije u kojoj se nalazimo i uvjeren sam kako imamo kvalitetu," poručio je Nizozemac.

Njegov kolega na suparničkoj strani, Jorge Fossati jedva je "preživio" ove kvalifikacije. Mač otkaza stalno mu je visio nad glavom, a poziciju će osigurati jedino plasmanom na SP.

"Najveće pojačanje Australaca je Hiddink. On je iskusan stručnjak koji zna svoj posao. No, kvaliteta je na našoj strani i zbog toga sam veliki optimist," kazao je urugvajski izbornik, koji ima problema sa sastavom. U prvom susretu ne može računati na Sebastian Abreua i Martina Ligueru, a upitan je i nastup Diega Forlana,

Sebastian Viera, Diega Lopeza i Marcela Sose.

VJEROVATNI SASTAVI:

URUGVAJ: Fabian Carini - Carlos Diogo, Diego Lopez, Paolo Montero, Dario Rodriguez - Diego Perez, Pablo Garcia, Alvaro Recoba - Marcelo Zalayeta, Richard Morales, Dario Silva.

AUSTRALIJA: Mark Schwarzer - Tony Vidmar, Ljubo Miličević, Lucas Neill, Scott Chipperfield - Harry Kewell, Marco Bresciano, Vince Grella, Brett Emerton - John Aloisi, Mark Viduka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙