FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuski premijer za brzu privatizaciju Electricite de France

PARIZ, 14. listopada 2005. (Hina/AP) - Francuski premijer Dominique deVillepin kazao je u petak da želi privatizirati energetsko poduzećeElectricite de France što je prije moguće.
PARIZ, 14. listopada 2005. (Hina/AP) - Francuski premijer Dominique de Villepin kazao je u petak da želi privatizirati energetsko poduzeće Electricite de France što je prije moguće.

Međutim, premijer je odbio reći hoće li se ove jeseni raspisati početna javna ponuda u skladu s vladinim planovima. Kazao je tek da ne postoje planovi odgode početne javne ponude iza predsjedničkih i parlamentarnih izbora u proljeće 2007.

"Kompanija treba ulaganja. Treba 30 milijardi eura u iduće tri godine, dakle treba povećanje kapitala", kazao je Villepin za radio Europe 1.

Također je kazao da se očekuje da Electricite de France pokrene "istinski plan ulaganja, fokusiran na Francusku", dodavši da želi da vlada potpiše ugovor o javnim uslugama s tom kompanijom u roku od nekoliko dana.

Prema pisanjima francuskih medija, taj ugovor mogao bi zahtijevati dodatna ulaganja tog francuskog poduzeća, koje je objavilo da planira 26 milijardi eura kapitalnih rashoda od 2006. do 2018.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙