FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Paegle: Latvija podupire RH na putu prema EU i NATO-u

ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Latvija daje potporu Hrvatskoj nanjezinu putu prema Europskoj uniji i pomoći će joj da postanepunopravnom članicom i EU-a i NATO-a, izjavila je u četvrtak u Zagrebupredsjednica Odbora za vanjsku politiku latvijskog parlamenta VairePaegle.
ZAGREB, 10. studenog 2005. (Hina) - Latvija daje potporu Hrvatskoj na njezinu putu prema Europskoj uniji i pomoći će joj da postane punopravnom članicom i EU-a i NATO-a, izjavila je u četvrtak u Zagrebu predsjednica Odbora za vanjsku politiku latvijskog parlamenta Vaire Paegle.

Izaslanstvo latvijskog parlamentarnog Odbora za vanjsku politiku boravi u četvrtak u radnom posjetu Hrvatskom saboru gdje se sastalo s domaćinima iz saborskog Odbora za vanjsku politiku na čelu s predsjednikom Gordanom Jandrokovićem.

"Vrlo nam je drago što je Hrvatska sada na putu približavanja EU-u, mi podržavamo taj proces i pomoći ćemo joj da postane punopravnom članicom i Europske unije i NATO-a", rekla je Paegle u izjavi za novinare nakon susreta s Jandrokovićem.

Ulazak Hrvatske u članstvo tih euroatlantskih integracija važno je jer je ona "ključ za stabilnost i demokraciju u cijeloj regiji", istaknula je.

Jandroković je zahvalio na potpori koju Latvija pruža Hrvatskoj na putu prema EU i NATO-u i rekao je da postoje već i konkretni oblici suradnje vezani za prenošenje latvijskih iskustava u procesu približavanja EU.

"Mi smo zemlje koje trebaju jedna drugu i mislim da male zemlje mogu puno više postići ako djeluju zajedno", dodala je Paegle.

Jandroković je rekao novinarima da su odnosi između Hrvatske i Latvije vrlo dobri i da se stalno poboljšavaju.

"Ono što na žalost ne prati tako visoku razinu političkih odnosa je gospodarska suradnja i na nama je koji se bavimo politikom da povezujemo i naše poduzetnike kako bi ta gospodarska suradnja u budućnosti bila bolja", kazao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙