FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Budimpešta najavila otvaranje do 100 tisuća novih radnih mjesta

BUDIMPEŠTA, 17. listopada 2005. (Hina/MTI) - Mađarska vlada ostvarit ćedo kraja mandata planove o otvaranju 400 tisuća radnih mjesta, štoznači da će nakon oduzimanja broja ukinutih radnih mjesta rezultatbiti 80 do 100 tisuća novih radnih mjesta, izjavio je u ponedjeljakmađarski ministar rada.
BUDIMPEŠTA, 17. listopada 2005. (Hina/MTI) - Mađarska vlada ostvarit će do kraja mandata planove o otvaranju 400 tisuća radnih mjesta, što znači da će nakon oduzimanja broja ukinutih radnih mjesta rezultat biti 80 do 100 tisuća novih radnih mjesta, izjavio je u ponedjeljak mađarski ministar rada.

Dosada je za mandata aktualne vlade otvoreno ukupno 320 tisuća radnih mjesta, što je 40 tisuća više u odnosu na broj ukinutih radnih mjesta, naglasio je ministar Gabor Csizmar.

Istodobno je broj nezaposlenih porastao za 50 tisuća, dijelom i zato što je dio onih koji su zaposleni na novim radnim mjestima bio registriran u kategoriji neaktivnog a ne nezaposlenog stanovništva.

Drugi je razlog rasta broja nezaposlenih taj što sve više neaktivnih građana počinje tragati za zaposlenjem pa su sada registrirani kao nezaposleni.

Po podacima o zaposlenosti Mađarska se nalazi na posljednjem mjestu među 25 članica EU, primijetio je Istvan Balsai iz glavne oporbene stranke Fidesz, predsjedatelj parlamentarnog odbora za zapošljavanje i rad, dodajući da iako je stopa nezaposlenosti od 7,2 posto bolja u odnosu na prosjek EU-a, rast nezaposlenosti u proteklih 12 mjeseci najviši je u EU.

Posebno zabrinjava situacija o kategoriji građana koji traže prvo radno mjesto, naglasila je zamjenica predsjedatelja odbora za zapošljavanje i rad Ildiko Bernat, podsjećajući da je nezaposlena svaka peta osoba koja traži prvo zaposlenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙