FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska: zbog uličnog nasilja 139 uhićenih, izgredi mirniji

PARIZ, 9. studenog 2005. (Hina/Dpa) - Unatoč smanjenju nasilja u odnosuna sinoć francuske su vlasti u noći s utorka na srijedu uhitile 139izgrednika, dok mladi pripadnicima imigrantskih zajednica 13. noćzaredom nastavljaju uništavati automobile i zgrade u predgrađimagradova.
PARIZ, 9. studenog 2005. (Hina/Dpa) - Unatoč smanjenju nasilja u odnosu na sinoć francuske su vlasti u noći s utorka na srijedu uhitile 139 izgrednika, dok mladi pripadnicima imigrantskih zajednica 13. noć zaredom nastavljaju uništavati automobile i zgrade u predgrađima gradova.

Do jedan sat iza ponoći pobunjenici su zapalili 327 automobila i autobusa, od čega trećinu na širem području Pariza, izvijestila je policija.

Oko 150 muslimana patroliralo je ulicama Orleansa nakon večernje molitve i mlade ljude požurivalo kućama.

U Bassensu kod Bordeauxa izgrednici su izazvali eksploziju autobusa napunjenog prirodnim plinom. Vozač koji se jedini nalazio u autobusu je preživio.

Vlasti su ukinule javni prijevoz u Lyonu, nakon što su pobunjenici napali nekoliko autobusa i postaju metroa.

U mjestu Chalon-sur-Saone zapaljena je knjižnica.

Dužnosnici ističu da su noćašnji izgredi sporadični te da se čine znantno manje nasilnim od onih noć prije, kada je zapaljeno više od 1.150 automobila, od čega 240 u pariškoj regiji. Između ponedjeljka i utorka u Francuskoj je uhićeno oko 330 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙