FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: antifašisti će sutra prebojavati grafite s nacionalističkim porukama

KARLOVAC, 8. studenoga 2005. (Hina) - Aktivisti karlovačkoga Odbora zaljudska prava i Saveza antifašističkih boraca i antifašista Karlovačkežupanije prebojat će sutra nekoliko grafita na karlovačkim zgradama zakoje drže da predstavljaju govor mržnje i nacionalističke poruke,rečeno je danas na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji tih dvijuudruga.
KARLOVAC, 8. studenoga 2005. (Hina) - Aktivisti karlovačkoga Odbora za ljudska prava i Saveza antifašističkih boraca i antifašista Karlovačke županije prebojat će sutra nekoliko grafita na karlovačkim zgradama za koje drže da predstavljaju govor mržnje i nacionalističke poruke, rečeno je danas na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji tih dviju udruga.

Kako je rečeno, grafiti će se prebojati sutra, na Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma, da sa zidova zgrada ne bi više sijali klicu fašizma.

Koordinatorica odbora Jelka Glumičić rekla je da su takve akcije važne kao upozorenje da su nepriznavanje prava na različitost i nekažnjeno kršenje ljudskih prava, te nacionalizmi stalne prijetnje da se fašizam razbukta.

"Nema dobrog nacionalizma. Domoljublje da, ali čovjekoljublje mora biti čak i ispred domoljublja", rekla je Jelka Glumičić.

Predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Martin Jendrašic rekao je da se antifašizam u Hrvatskoj u posljednjih 15 godina omalovažavao, sotonizirao i izjednačavao s fašizmom.

Budući da je tomu tako, karlovački su antifašisti pokušali dogovoriti s ravnateljima pojedinih škola predavanja o genocidu, ali su ravnatelji odbili jer "to programom nije predviđeno", ustvrdio je Jendrašic.

Kako je rekao, nakon toga SABH je uputio Vladi, Saboru i Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa inicijativu za uvođenje "sata o genocidu" u škole.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙