FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bugarska protiv seksa, prostota i nasilja na TV-u

SOFIJA, 8. studenog 2005. (Hina/dpa) - Bugarska agencija za nadzorelektronskih medija u utorak je objavila da suzbija nasilne, proste ierotske sadržaje na svim javnim televizijama.
SOFIJA, 8. studenog 2005. (Hina/dpa) - Bugarska agencija za nadzor elektronskih medija u utorak je objavila da suzbija nasilne, proste i erotske sadržaje na svim javnim televizijama.

Emisije koje prikazuju nasilje protiv ljudi i životinja, prostote, seks, pušenje, piće, drogiranje i slične sadržaje odsad se smiju emitirati samo od 23 sata do šest ujutro.

To se ograničenje odnosi i na dokumentarne emisije i vijesti, i na radiju i na televiziji, a zabranjuje se i "senzacionalističko" izvještavanje.

Vijeće za elektronske medije (SEM) priopćilo je da je tu mjeru donijelo radi zaštite djece od loših utjecaja. Oni koji odluku budu kršili mogu dobiti kaznu i do devet tisuća američkih dolara, što je oko 55 tisuća kuna.

Još nije jasno ni na koje se medije ta odluka odnosi, a ni u kojoj mjeri, kažu novinari, a neki upozoravaju i da je zapravo riječ o uvođenju cenzure.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙