FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 8. studenog 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti izHrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 8. studenog 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

TALLINN - Premijer Ivo Sanader izjavio je sinoć da se sve odredbe Sporazuma između HDZ-a i SDSS-a primjenjuju i da će sve biti ispoštovane, ali i da predstavnici SDSS-a trebaju ispunjavati svoje obveze. "Želim vrlo jasno reći da se sve ono što smo dogovorili u Sporazumu između HDZ-a i SDSS-a prije dvije godine primjenjuje i da ćemo sve ispoštivati, ali isto tako tražim i od predstavnika SDSS-a da oni ispunjavaju svoje obveze", izjavio je sinoć u Tallinnu hrvatski premijer Ivo Sanader na brifingu za hrvatske novinare. Sanader je rekao kako to ne smatra nikakvim posebnom problemom, jer "ona politika za koju se zauzimamo i koju provodimo je politika međusobnog razumijevanja, tolerancije i dijaloga". "To je ono što je bitno promijenilo atmosferu u Hrvatskoj od kada je HDZ preuzeo odgovornost za Hrvatsku. Tu politiku nastavljamo dalje i odnosi u hrvatskom društvu, atmosfera u hrvatskom društvu, se promijenila na bolje", rekao je Sanader.

TALLINN - Premijer Ivo Sanader podržao je sinoć u ime hrvatske Vlade inicijativu zadarskoga nadbiskupa msgr. Ivana Prenđe da se Zadar nakon više desetljeća vrati u sustav Crkve u Hrvatskoj. "Naravno, pod Svetom Stolicom, jer ne postoje nacionalne Crkve, ali Zadarska nadbiskupija bila je praktički, kada je riječ o Hrvatskoj, eksteritorijalno vezana za Svetu Stolicu", rekao je Sanader novinarima u Tallinnu. Ocijenio je da to ima i političke konotacije i konotacije u odnosima Hrvatske i Italije. "Smatram da je to vrlo dobar potez i zahtjev nadbiskupa Prenđe", rekao je. "Kad je riječ o političkoj dimenziji toga zahtjeva, on ima punu potporu hrvatske Vlade. Mislim da je bilo konačno vrijeme da se Zadar vrati i na crkvenom planu u Hrvatsku. Mi ćemo to podržati", rekao je Sanader.

ZAGREB - Studentski standard, provedba Bolonjskoga procesa i pregovori s Europskom unijom bile su glavne teme tribine koja je pod nazivom "Kuda idu hrvatski studenti?" održana sinoć u Studentskome domu "Stjepan Radić" u organizaciji Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu. Studentima koji su u velikom broju nazočili tribini na pitanja je, među ostalima, odgovarao i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac. Jedan je student ustvrdio da u Hrvatskoj uopće nema Bolonjskoga procesa jer je dopušten privilegirani upis studenta na temelju zakonske odredbe o povlaštenomu upisu djece branitelja na fakultete. Primorac je izjavio je da će ta zakonska odredba doživjeti izmjene rekavši da su s njima složile i braniteljske udruge. Mobilnost studenata jedan je od bitnih elemenata Bolonjskoga procesa koja se treba postići na razini svake pojedine zemlje te unutar zemalja koje su pristupile tomu procesu, rečeno je.

SINJ - Nakon završetka sinoćnjeg zatvorenog sastanka Gradskog odbora SDP-a Sinja, koji je izabran na konvenciji u petak, 4. studenoga, nitko od prisutnih uključujući i glavnog tajnika SDP-a Igora Dragovana te predsjednika splitsko-dalmatinskog SDP-a Vedrana Lendića, nije htio dati izjavu što je na tom sastanku zaključeno. Povod održavanju tog trosatnog sastanka su medijske špekulacije i pritužbe pojedniih članova SDP-a koji su bili izaslanici na toj konvenciji kako je stari-novi predsjednik Gradskog odbora Velibor Milošević sudjelovao u lažiranju izbora. On je protukandidatkinju Natašu Poparić pobijedio s jedim glasom, a optužuje ga se da je za vrijeme prebrojavanja glasova, koje je trajalo čak dva sata, nekoliko puta ulazio u prostoriju gdje je radila izborna komisija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙