FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crveni križ nakon polumjeseca dobiva novu inačicu

ŽENEVA, 7. studenog 2005. (Hina/AFP) - Švicarska je sazvalakonferenciju koja će okupiti 192 države članice Ženevske konvencije 5.i 6. prosinca u Ženevi kako bi odlučila o kreiranju novog vizualnogznaka Crvenog križa, objavilo je u ponedjeljak švicarsko ministarstvavanjskih poslova.
ŽENEVA, 7. studenog 2005. (Hina/AFP) - Švicarska je sazvala konferenciju koja će okupiti 192 države članice Ženevske konvencije 5. i 6. prosinca u Ženevi kako bi odlučila o kreiranju novog vizualnog znaka Crvenog križa, objavilo je u ponedjeljak švicarsko ministarstva vanjskih poslova.

Taj amblem, koji će se dodati crvenom križu i polumjesecu, mogao bi omogućiti Izraelu da se pridruži pokretu Crvenog križa.

Novi znak nazvan "crveni kristal" predstavlja crveni četverokut na bijeloj pozadini. "Nema nacionalnu, vjersku ni kulturnu konotaciju i moći će je koristiti nacionalne organizacije koje odbacuju postojeće ambleme", objasnilo je u priopćenju švicarsko ministarstvo vanjskih poslova.

Trebao bi omogućiti izraelskoj humanitarnoj organizaciji Magen David Adom (MDA) da se integrira u pokret Crvenog križa kojemu nikad nije pripadao jer njezin razlikovni znak - Davidova zvijezda - nije priznat.

Prema diplomatskim izvorima, usvajanje novog amblema, koji neće nimalo utjecati na korištenje prethodnih amblema, izaziva još uvijek nezadovoljstvo nekih arapskih zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙