FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održana premijera novog Harryja Pottera

LONDON, 7. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Više tisuća obožavatelja,uključujući i pop zvijezdu Madonnu, okupilo se u središtu Londona nasvjetskoj premijeri filma "Harry Potter i plameni pehar", novognastavka priče o mladom čarobnjaku.
LONDON, 7. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Više tisuća obožavatelja, uključujući i pop zvijezdu Madonnu, okupilo se u središtu Londona na svjetskoj premijeri filma "Harry Potter i plameni pehar", novog nastavka priče o mladom čarobnjaku.

Najmračnija do sada, četvrta filmska epizoda Harrya Potera, ekraniziranog na temelju serijala knjiga J.K. Rowlinga, prikazuje mladog čarobnjaka kako ispituje svoje granice na turniru u magiji, a u dramatičnom raspletu susreće se sa svojim najvećim neprijateljem Lordom Voldemortom.

Zbog scena smrti, opasnosti i prvom 'cvjetanju' mladenačke ljubavi u Hogwartsu, školi za magiju i čarobnjaštvo, određeno je da film nije prikladan za gledanje mlađima od 12 godina ako nisu u pratnji odreaslih - to je prvi film o Potteru koji je dobio takvu ocjenu.

Među zvijezdama koje su u nedjelju promarširale crvenim tepihom našle su se Madonna, njemački supermodel Claudia Schiffer i britanska glumica Kate Beckinsale.

Mladi glumački trojac koji igra glave uloge Harrya, Hermionu i Rona, također su bili na premijeri.

Njihov izlazak pred obožavatelje obilježili su vrisci djevojaka koje su satima na kiši čekale svoje idole, posebno Daniela Radclifea, 16-godišnjaka koji glumi Harrya. Među obožavateljicama se istaknuo transparent "Oženi me".

Snimanje četvrtog nastavka filmskog serijala, po procjenama, koštalo je oko 130 do 170 milijuna dolara, no taj iznos ne izgleda uopće velik kada se uzme u obzir da je filmski studio Warner Brothers na prošla tri filma zaradio oko 2,5 milijardi dolara.

Redatelj filma, Britanac Mike Newel, izjavio je kako je u filmu želio prikazati atmosferu kakvu se sjeća dok je on pohađao školu.

"Sjećam se da sam strahovao od nekih učitelja u školi koji su bili jako nasilni. Neki su nas i tukli. No, sjećam se i stvari koje su bile histerično smiješne, upravo zbog te anarhije", rekao je u nedavnom intervjuu.

Peti filmski nastavak, "Harry Potter i Red Feniksa", najavljuje se za 2007.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙