FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Musharraf: Zapad škrt jer u potresu nije bilo njegovih žrtava

ZAGREB/MUZAFARABAD, 4. studenog 2005. (Hina) - Zapadne zemlje škrtijesu u davanju pomoći za žrtve ovogodišnjeg potresa u Pakistanu nego zaprošlogodišnji azijski tsunami jer u ovoj katastrofi nisu stradalibogati zapadni turisti, izjavio je u petak pakistanski predsjednikPervez Musharraf u Muzafarabadu, glavnom gradu pakistanskog Kašmira,područja najpogođenijeg potresom 8. listopada.
ZAGREB/MUZAFARABAD, 4. studenog 2005. (Hina) - Zapadne zemlje škrtije su u davanju pomoći za žrtve ovogodišnjeg potresa u Pakistanu nego za prošlogodišnji azijski tsunami jer u ovoj katastrofi nisu stradali bogati zapadni turisti, izjavio je u petak pakistanski predsjednik Pervez Musharraf u Muzafarabadu, glavnom gradu pakistanskog Kašmira, područja najpogođenijeg potresom 8. listopada.

U prošlomjesečnom potresu, najgorem u Aziji u proteklih sto godina, dosad je poginulo više od 70 tisuća ljudi, a tri milijuna je ostalo bez krova nad glavom, očekujući oštru himalajsku zimu.

Iako je u tsunamiju poginulo više od 230 tisuća ljudi, Musharraf je za britanski radio BBC izrazio uvjerenje kako je potres načinio veću štetu.

"Mislim da je ovdje šteta, a i opasnost koja prijeti, puno veća", rekao je.

Međunarodni su donatori, prema njegovom mišljenju, odgovorili velikodušno na tsunami jer je on "pogodio ljude iz mnogih zemalja u svijetu, osobito sa Zapada, čiji su turisti bili tamo".

Istodobno je Musharraf objavio kako će Pakistan odgoditi kupnju američkih borbenih zrakoplova F-16 kako bi sva postojeća sredstva usmjerio na pomoć žrtvama potresa.

"To ćemo odgoditi. Želimo dati maksimum u akcije spašavanja i obnove", izjavio je pred novinarima general Musharraf.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙