FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sanader doputovao u službeni posjet Litvi

VILNIUS, 3. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade IvoSanader doputovao je u četvrtak navečer u službeni posjet Litvi gdjeće razgovarati s najvišim litavskim dužnosnicima o unapređenjubilateralnih odnosa između dviju zemalja, posebice na područjugospodarstva, kao i o euroatlantskim integracijama.
VILNIUS, 3. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader doputovao je u četvrtak navečer u službeni posjet Litvi gdje će razgovarati s najvišim litavskim dužnosnicima o unapređenju bilateralnih odnosa između dviju zemalja, posebice na području gospodarstva, kao i o euroatlantskim integracijama.

Sanader će se sastati sa svojim litavskim kolegom Algirdasom Brazauskasom, predsjednikom Valdasom Adamkusom i predsjednikom litavskoga parlamenta Arturasom Paulauskasom.

Bilateralni odnosi između Hrvatske i Litve su vrlo dobri, kako na političkom, tako i na ostalim područjima, s perspektivom snažnijeg razvoja na polju gospodarstva i suradnje u eurointegracijskim aktivnostima. Dvije zemlje nemaju otvorenih pitanja.

S obzirom na mnogobrojne sličnosti političkog razvitka dviju država i istovjetnu orijentaciju na euroatlantske integracije, postoji mogućnost svestranije i sveobuhvatnije izgradnje bilateralnih odnosa, na političkom, ali i na gospodarskom planu.

Litva daje punu potporu ulasku Hrvatske u euroatlantske integracije, a sama je ušla u članstvo Europske unije u posljednjem proširenju 1. svibnja 2004., dok je članica NATO-a od travnja iste godine.

Hrvatsko-litavski gospodarski odnosi su dobri, s trendom intenzivnog razvoja. U prvih 8 mjeseci 2005. vrijednost robne razmjene je bila 10,6 milijuna američkih dolara, od čega je hrvatski izvoz bio 3,7 milijuna, a uvoz u RH 6,9 milijuna američkih dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙