FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hoyzer svjedočio o UEFA-inim listama sudaca

BERLIN, 3. studenog 2005. (Hina) - Optuženi u procesu oko namješatanjanogometnih utakmica Njemačke nogometne lige, bivši nogometni sudacRobert Hoyzer, izjavio je u četvrtak da su suoptuženi, braća Ante iMilan Šapina, posjedovali strogo povjerljive liste sudaca utakmicaKupa UEFA prije nego što su one bile službeno objavljivane te izraziosumnju da su optuženi hrvatski državljani namještali i susrete tognatjecanja.
BERLIN, 3. studenog 2005. (Hina) - Optuženi u procesu oko namješatanja nogometnih utakmica Njemačke nogometne lige, bivši nogometni sudac Robert Hoyzer, izjavio je u četvrtak da su suoptuženi, braća Ante i Milan Šapina, posjedovali strogo povjerljive liste sudaca utakmica Kupa UEFA prije nego što su one bile službeno objavljivane te izrazio sumnju da su optuženi hrvatski državljani namještali i susrete tog natjecanja.

Hoyzer doduše nije mogao iznijeti dokaze da su braća Šapina zaista manipulirali i europske utakmice ali da je bio "izuzetno iznenađen" kada je na sjedalu njihovog automobila "mnogo prije služebenog objavljivanja" vidio strogo povjerljive liste koje UEFA obično objavljuje dan prije održavanja utakmica. Na pitanje Hoyzera odakle im te liste najstariji od braće Šapina, Milan, odgovorio mu je da "treba imati veze".

"Imam osjaćaj da Šapine nisu imali samo mene u službenim nogometnim krugovima", zaključio je Hoyzer.

Hoyzer je nadalje spomenuo utakmicu Kupa UEFA između grčkog Panioniosa i Dinama iz Tbilisija koji je usprkos rezultatu od 0:1 na poluvremenu završio pobjedom domaćina od 5:2. Prvooptuženi u procesu Ante Šapina, kojeg tužilaštvo drži za inicijatora prevara, je, kako svjedoči Hoyzer, sklopio visoke oklade na susret u Ateni te je cijelo vrijeme susreta bio u kontaktu sa "svojim čovjekom u Grčkom" izvjesnim "Kostom".

Hoyzer je na kraju svog izlaganja zaključio da iznos koji je za svoje učešće u namještavanju rezultata utakmica dobio od braće Šapina "neprimjeran" ako se uzme u obzir što su drugi na tomu zaradili. Hoyzer je od braće Šapina, prema vlastitim navodima primio 67.000 eura i "jedan plazma TV". Tužilaštvo procjenjuje da je okladama na utakmice ostvaren ilegalni dobitak od "preko dva milijuna eura".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙