FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umrla njemačka novinska izdavačica Aenne Burda

BERLIN, 3. studenog 2005. (Hina/AFP) - Novinska izdavačica Aenne Burda,vlasnica tvrtke modnih publikacija koja je postala najvažnija uNjemačkoj, umrla je u 96. godini u noći sa srijede na četvrtak,objavila je medijska tvrtka Burda u Offenburgu.
BERLIN, 3. studenog 2005. (Hina/AFP) - Novinska izdavačica Aenne Burda, vlasnica tvrtke modnih publikacija koja je postala najvažnija u Njemačkoj, umrla je u 96. godini u noći sa srijede na četvrtak, objavila je medijska tvrtka Burda u Offenburgu.

Aenne Burda otkupila je 1949. godine malu tvrtku modnog izdavaštva koju je pretvorila u veliku tvrtku za specijalizirane publikacije. 1950 pokreće časopis "Burda Moden", a dvije godine kasnije kao revolucionarnu novost uvodi prodaju krojeva za šivanje kao dodatak časopisu. Vrlo brzo uspijeva ekspandirati na tržište istočne Europe i prodaje se čak i u Rusiji. Aenne Burda poslovnim je imperijem nakladničke kuće Burda upravljala punih 45 godina. Bila je jedna od rijetkih žena koja je obilježila njemačko poslijeratno ekonomsko čudo.

Početkom 1990.-ih, Aenne Burda prepustila je tvrtku trojici sinova Franzu, Friederu i Hubertu. Hubert je 1994. otkupio udio dvojice braće i otada upravlja tvrtkom koja je prošle godine ostvarila brutto promet od gotovo 1,5 milijardu eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙