FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 24. listopada 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izsvijeta do 12,30 sati
ZAGREB, 24. listopada 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 12,30 sati

BANJA LUKA - Predsjedatelj povjerenstva za utvrđivanje izosa i trošenje donatorskoga novca Parlamenta BiH Tihomir Gligorić izjavio je u banjalučkim "Nezavisnim novinama" od ponedjeljka kako ovo istražno povjerenstvo uopće nije moglo utvrditi koliko je novca u poslijeratnom razdoblju donirano Bosni i Hercegovini niti kako je utrošen taj novac. "Na jednom od zasjedanja istražnog povjerenstva predstavnik Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa kazao je kako raspolažu informacijama o doniranih 5,5 milijardi eura za BiH. U informaciji, predočenoj javnosti, navodi se 3,5 milijardi donacija. Nije utvrđeno gdje je nestala razlika od dvije milijarde eura", kaže Gligorić.

RAMALLAH - Jedan od dvojice Palestinca ubijenih u nedjelju navečer u sukobu s izraelskom vojskom u Tulkaremu bio je šef oružanog ogranka islamskog Džihada u Zapadnoj obali, objavili su u ponedjeljak dužnosnici palestinskih službi sigurnosti. Louai Saadi (32) bio je šef Brigada al-Qods za Zapadnu obalu i odgovoran za brojne napade počinjene u Izraelu, rekli su dužnosnici. Izraelski državni radio javio je da je taj aktivist ubijen u nedjelju navečer u važnoj operaciji izraelske vojske u Tulkaremu.

TEHERAN - Iranski predsjednik Mahmud Admadinedžad rekao je da je priznanje Izraela crvena crta koju islamske zemlje ne bi smjele prijeći, objavila je u ponedjeljak novinska agencija ISNA. Ahmadinedžad je u nedjelju navečer na sastanku kabineta rekao da će one islamske zemlje koje prijeđu tu liniju "zauvijek ostati najomrznutije u islamskome svijetu". Upozorio je da se vlade islamskih zemalja ne bi smjele dati zavarati nedavnim ustupcima koje je Izrael učinio u odnosu na Palestince.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙