FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četvrtina pasa u Velikoj Britaniji pod stresom

LONDON, 30. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Više od četvrtine pasa uVelikoj Britaniji pod stresom je kao i njihovi preopterećeni vlasnici,a trećina povraća ili ima problema s probavom zbog zanemarivanja,otkriva jedna studija.
LONDON, 30. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Više od četvrtine pasa u Velikoj Britaniji pod stresom je kao i njihovi preopterećeni vlasnici, a trećina povraća ili ima problema s probavom zbog zanemarivanja, otkriva jedna studija.

"Psi su vrlo osjetljivi na raspoloženje svojih vlasnika i shvaćaju kada su oni nesretni ili pod pritiskom", rekao je Chris Price, iz osiguravajuće tvrtke Direct Line Pet Insurance.

Ispitivanje je pokazalo da 26 posto od više od 1.100 vlasnika pasa koji su bili ispitani smatra da njihovi dlakavi ljubimci pate od stresa, a 53 posto opisalo je vlastite živote stresnima.

Više od polovice ispitanika smatra da ne provode dovoljno vremena sa svojim psima.

"Broj ljudi koji žive sami u zadnjih 20 godina jako se povećao i radimo sve dulje", rekao je Roger Mugford, stručnjak za ponašanje kućnih ljubimaca.

"Psi su društvena bića koja trebaju kontakt s ljudima ili drugim životinjama i to ima negativne posljedice za njihovo psihološko zdravlje", rekao je.

Dodao je da devet od deset pasa s kojima radi nema dovoljno kontakata s ljudima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙