FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milijun dolara za Lenjinovo tijelo

MOSKVA, 30. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Čelnik ruske budističkeregije Kalmikije izjavio je u petak da je spreman platiti milijunameričkih dolara da se balzamirano tijelo boljševičkog vođe VladimiraLenjina preseli u njegovu regiju.
MOSKVA, 30. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Čelnik ruske budističke regije Kalmikije izjavio je u petak da je spreman platiti milijun američkih dolara da se balzamirano tijelo boljševičkog vođe Vladimira Lenjina preseli u njegovu regiju.

Prošloga mjeseca visoki pomoćnik ruskog predsjednika Vladimira Putina predložio je da bi se Lenjinovo tijelo moglo pokopati, potaknuvši raspravu o mjestu tog revolucionara u postsovjetskoj Rusiji.

Lenjinovi posmrtni ostaci turistička su atrakcija u mauzoleju na moskovskom Crvenom trgu.

Čelnik Kalmikije Kirsan Iljumžinov ponudio je da se Lenjina izloži u Elisti, glavnom gradu regije, koja se nalazi na Kaspijskom jezeru. Neki povjesničari tvrde da je Lenjin bio jednom četvrtinom Kalmik.

"Službeno sam izvijestio Genadija Zjuganova, predsjednika ruske Komunističke partije, da ćemo, bude li govora o Lenjinovu pokopu, biti spremni platiti milijun dolara da se njegovo tijelo i mauzolej presele u Elistu", rekao je Iljumžinov za Interfax.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙