FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusi se ne mogu složiti treba li pokopati Lenjina

ZAGREB/MOSKVA, 20. listopada 2005. (Hina) - Rusi se ne mogu složitioko toga treba li tijelo Vladimira Iljiča Lenjina ostati u mauzolejuili ga treba pokopati, navodi se u ispitivanju javnog mišljenja kojeje proveo Analitički centar Jurij Levada, a prenosi Interfax.
ZAGREB/MOSKVA, 20. listopada 2005. (Hina) - Rusi se ne mogu složiti oko toga treba li tijelo Vladimira Iljiča Lenjina ostati u mauzoleju ili ga treba pokopati, navodi se u ispitivanju javnog mišljenja koje je proveo Analitički centar Jurij Levada, a prenosi Interfax.

Ukupno 40 posto ispitanih reklo je da tijelo "vođe svjetskog proletarijata" treba ostati u mauzoleju na Crvenom trgu, dok 36 posto smatra da on treba biti pokopan na groblju Volkovo u Sankt Peterburgu. Petnaest posto predlaže da se Lenjin pokopa pod zidinama Kremlja, a 9 posto ispitanih bilo je neodlučno.

Pitanje pokapanja Lenjinovog tijela ponovno je postavljeno nakon što su u Moskvi pokopani ostaci generala Bijele armije Antona Denikina i filozofa Ivana Iljina početkom listopada.

"Mislim da idući korak treba biti pokapanje tijela Vladimira Lenjina, budući da je on bio jedan od najvećih političara u svjetskoj povijesti", rekao je predsjednik Kulturne zaklade Nikita Mihalkov.

Centar Levada je proveo ispitivanje javnog mišljenja među 1.600 ljudi od 14. do 17. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙