FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: uzorci od ptica poslani na analizu

SISAK, 28. listopada 2005. (Hina) - Županijski krizni stožer za obranuod ptičje gripe danas je na temelju praćenja ptica zaključio da "zasada nema pojave ptičje gripe u Sisačko-moslavačkoj županiji", izjavioje na konferenciji za novinstvo predsjednik Stožera i pročelnikžupanijskog Upravnog odjela za zaštitu okoliša i prirode Anto Rajić.
SISAK, 28. listopada 2005. (Hina) - Županijski krizni stožer za obranu od ptičje gripe danas je na temelju praćenja ptica zaključio da "za sada nema pojave ptičje gripe u Sisačko-moslavačkoj županiji", izjavio je na konferenciji za novinstvo predsjednik Stožera i pročelnik županijskog Upravnog odjela za zaštitu okoliša i prirode Anto Rajić.

Na zahtjev Stožera, po Rajićevim riječima, uzeti su uzorci od domaćih pataka i gusaka u Parku prirode "Lonjskom polju" te su predani Upravi za veterinarstvo Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, o nalazima kojih će javnost biti pravodobno obaviještena.

Rajić je priopćio da je nalaz uzorka uzeta od mladog labuda, koji je 26. listopada pronađen u Galdovu kod Siska, i koji nije pokazivao znakove bolesti, poslan Veterinarskom institutu u Zagrebu, te da će se nalazi znati idući tjedan.

Ujedno je Krizni stožer još jednom pozvao kućanstva da strogo poštuju odredbu o držanju domaće peradi u zatvorenu prostoru, a stanovništvo da svaku pojavu neuobičajena ponašanja divljih ptica ili uginuća domaće peradi dojave na broj 112.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙