FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vratara Catolice povećao rekord

SANTIAGO, 27. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Vratar čileanskognogometnog prvoligaša Universidad Catolice, Argentinac Jose MariaBuljubasich (34) nastavio je s odličnim obranama i već 14 utakmicanije primio pogodak.
SANTIAGO, 27. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Vratar čileanskog nogometnog prvoligaša Universidad Catolice, Argentinac Jose Maria Buljubasich (34) nastavio je s odličnim obranama i već 14 utakmica nije primio pogodak.

U susretu 19. kola Catolica je pobijedila Cobresal 1:0, pa je Buljubasich povećao svoj i čileanski rekord na 22 sata i tri minute, ili preciznije 1.323 minute bez primljenog pogotka.

Premda je nekoliko vratara tvrdilo kako je i duže sačuvalo mrežu netaknutom, kao svjetski rekord vodi se učinak Belgijanca Dany Verlinden, koji je na vratima Club Bruggea od ožujka do rujna 1990. godine nanizao 16 utakmica (1.390 minuta) bez primljenog pogotka.

Bivši vratar Rosario Centrala, Tenerifea i River Plate posljednji pogodak primio je u lipnju u susretu protiv Union Espanola (1:1). Buljubasich se 2003. godine dok je bio član River Plate oprostio od aktivne karijere i devet mjeseci nije stao među vratnice, no prihvatio je poziv Union Espanola. Početkom ove godine preselio je u Catolicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙