FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Londonu sastanak vanjskopolitičkih odbora EU-a i država kandidatkinja

ZAGREB, 27. listopada 2005. (Hina) - Predsjednici odbora za vanjskupolitiku parlamenata država članica i država kandidatkinja Europskeunije (EU) sastat će se u Londonu od 30. listopada od 1. studenoga,priopćeno je u četvrtak iz Hrvatskog sabora.
ZAGREB, 27. listopada 2005. (Hina) - Predsjednici odbora za vanjsku politiku parlamenata država članica i država kandidatkinja Europske unije (EU) sastat će se u Londonu od 30. listopada od 1. studenoga, priopćeno je u četvrtak iz Hrvatskog sabora.

Sabor će na tom sastanku predstavljati Gordan Jandroković, predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku.

Glavne teme skupa bit će borba protiv terorizma, Europska politika susjedstva i reforma UN-a.

Uz predsjednike parlamentarnih odbora za vanjsku politiku, na sastanku će sudjelovati i članica Europske komisije zadužena za vanjske odnose Benita Ferrero-Waldner, te ministar vanjskih poslova Velike Britanije Jack Straw, stoji u priopćenju.

Riječ je o redovitim sastancima parlamentarnih odbora država članica EU-a i kandidatkinja za punopravno članstvo u Uniji, na kojima Hrvatska sudjeluje od stjecanja statusa kandidata 2004. godine.

Posljednji takav sastanak održan je u Luxembourgu uoči 17. ožujka, kada je Hrvatska očekivala dobivanje datuma za početak pristupnih pregovora s EU-om.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙