FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nogomet: George Best se bori za život

LONDON, 27. listopada 2005. (Hina/DPA) - Zdradstveno stanje nekdašnjesjevernoirske nogometne zvijezde Georga Besta dramatično se pogoršalo,pa se 59-godišnji Best u londonskoj bolnici bori za život.
LONDON, 27. listopada 2005. (Hina/DPA) - Zdradstveno stanje nekdašnje sjevernoirske nogometne zvijezde Georga Besta dramatično se pogoršalo, pa se 59-godišnji Best u londonskoj bolnici bori za život.

Početkom mjeseca Best je zbog prekomjernog uživanja alkohola primljen na intenzivnu njegu, ali je i nakon izlaska iz bolnice ponovno počeo piti. Prije tri godine Bestu je presađena jetra, a nekoliko se puta bezuspješno pokušavao liječiti od alkoholizma, zbog kojeg sjajnu karijeru u Manchester Unitedu prekinuo već u 25. godini.

U svoje vrijeme Best je smatran najboljim nogometašem Europe, za Manchester United je odigrao 465 utakmica i postigao 180 pogodaka, a najzaslužniji je za Unitedov naslov europskog prvaka 1968., dok je iste godine proglašen za najboljega nogometaša svijeta. Alkohol i cjelonoćni provodi uzeli su danak, iako je nakon Manchester Uniteda, Best pokušavao igrati u dosta klubova - Stockport Countyu, Cork Celticsima, Dunstable Townu, Los Angeles Aztecsu, Fulhamu, Fort Lauderdale Strikersima, Hibernianu, San Jose Earthquakes, Bournemouthu i Brisbane Lionsima. Zadnja momčad za koju je igrao bila je Ford Open Prison, zatvorska ekipa koja ga je angažirala nakon što je zbog napada na policajca završio iza rešetaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙