FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blatter: bogati klubovi i igrači ubijaju nogomet

LONDON, 12. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Predsjednik Međunarodnognogometnog saveza (FIFA) Sepp Blatter optužio je najbogatije europskeklubove za "kapitalizam u stilu Divljeg Zapada koji će naposljetkuubiti nogomet".
LONDON, 12. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Sepp Blatter optužio je najbogatije europske klubove za "kapitalizam u stilu Divljeg Zapada koji će naposljetku ubiti nogomet".

"Sadašnja situacija u nogometu nalikuje na borbu ogromne većine i nekoliko najbogatijih, s tim da se većina bori sa kopljima i mačevima, a oni najbogatiji sa nuklearnim oružjem. Količina novca s kojom raspolažu neki klubovi je bizarna, plaće igrača, cijene ulaznica, sve veća uloga silnih menađera i borba za TV prava otišle su predaleko", tvrdi Blatter u Financial Timesu.

Vrijeme je da se nešto poduzme, nogomet se mora vratiti korijenima uime onih 1.3 milijarde ljudi koji igraju nogomet, kazao je Blatter, dodavši kako će nogmetni milijarderi, vođeni prije svega osobnim i poslovnim interesima, ugušiti igru.

Šef FIFA-e se obrušio i na "polupismene nogometaše koji igraju za mjesečnu plaću od 100.000 funti i ucjenjuju svoje klubove".

"Jednostavno je neodrživo da jedan nogometaš zarađuje po 10 milijuna eura nagodinu. Kakva je to logika da mladi čovjek od dvadesetak godina mora mjesečno zarađivati toliko koliko njegov otac, ali i većina navijača, ne zaradi za dvadeset godina", pita se Blatter.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙