FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo poljoprivrede: Naredba o zatvaranju peradi, neprimjerena dezinfekcija na granicama

ZAGREB, 25. listopada 2005. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede,šumarstva i vodnoga gospodarstva jutros je svim županijskimveterinarskim inspektorima naredilo da striktno u cijeloj Hrvatskojnadziru provedbu Naredbe o zatvaranju peradi u peradarnike.
ZAGREB, 25. listopada 2005. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva jutros je svim županijskim veterinarskim inspektorima naredilo da striktno u cijeloj Hrvatskoj nadziru provedbu Naredbe o zatvaranju peradi u peradarnike.

Na gospodarstvima koja neće poštivati Naredbu provest će se sve mjere eutanazije peradi bez isplate naknada te će se protiv namjernih prekršitelja podnositi prekršajne prijave, izjavio je Hini glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede Mladen Pavić.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva kontaktiralo je veterinarske uprave Bosne i Hercegovine (BiH) i Srbije i Crne Gore (SiCG) zbog neprimjerenog obavljanja dezinfekcije vozila iz Hrvatske pri ulazu u te države te naplaćivanja visokih naknada za to dezinficiranje.

"Dezinfekcija vozila je opravdana, ali se obavlja na neprimjeren način. Umjesto da su na granicama postave spužve s natopljenim dezinficijensom, dezinfekcija se obavlja neprimjereno, stvarajući gužve na granici. Također se bez izdavanja računa za definfekciju vozila iz Hrvatske naplaćuju visoke naknade, dva eura za osoba vozila te 10 eura za autobuse i kamione", rekao je Pavić.

Veterinarski uredi SiCG i BiH najavili su da će preispitati svoje odluke vezane za zabranu uvoza iz Hrvatske mesa i proizvoda od peradi i uskladiti ih s propisima Europske unije, što znači da će zabraniti uvoz žive peradi i perja, a dopustiti uvoz mesa i prerađevina od peradi. Također su najavili da će vrlo skoro prilagoditi način obavljanja dezinfekcije vozila na granicama postavljanjem horizontalne dezinfekcije koju neće naplaćivati, rekao je Pavić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙