FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 25. listopada 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 25. listopada 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

VLADIVOSTOK - Jedan medvjed je u utorak ujutro na jugu ruskog Dalekog istoka ubio mladića, što je posljednji u nizu napada gladnih zvijeri u potrazi za hranom prema selima, u kojima je već jedanaest ljudi ranjeno. Mladić je ubijen u selu blizu Vladivostoka, području gdje medvjedi sve češće napadaju zbog nestašice češera i žirova koji su važan dio prehrane tih životinja, kazali su regionalni dužnosnici Svjetske zaklada za prirodu.

JAIPUR - Indijska je policija privela jednu Finkinju jer se gola kupala u svetom jezeru. Finkinja je, kako kažu policajci, otišla gola u hotel nakon kupanja u jezeru Pushkar u Rajastanu, što je razljutilo nekoliko mještana i svećenika. "Finkinju smo optužili za nemoral prema članku 294 Indijskoga kaznenog zakona", rekao je Sugan Singh, policijski dužnosnik iz Pushkara. Prema indijskom zakonu o nemoralu, turist može dobiti kaznu od tri mjeseca ili platiti globu.

DEN HAAG - Kuća u kojoj je između 1882. i 1896. u svojem rodnom gradu Leeuwardenu živjela možda najpoznatija špijunka svih vremena Mata Hari, a koja je bila prazna 18 mjeseci, našla je svoga kupca, javila je u ponedjeljak nizozemska agencija ANP. Kuća izgrađena oko 1545. godine bila je prazna godinu i pol nakon što je odande premještena povijesna dokumentacija o Friziji, pokrajini na sjeverozapadu zemlje. Kuća je prodana za 465.000 eura. Plesačica Mata Hari, pravim imenom Margaretha Gertruida Zelle rođena je u Leeuwardenu 7. kolovoza 1876. Francuzi su ju streljali blizu Pariza 15. listopada 1917. zbog špijuniranja u korist Njemačke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙