FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uragan Wilma zadao težak udarac Floridi

WASHINGTON,25. listopada(Hina) - Uragan Wilma pogodio je u ponedjeljakFloridu, odnio najmanje šest života i nanio veliku štetu, dok je 3,2milijuna domova ostalo bez električne energije.
WASHINGTON,25. listopada(Hina) - Uragan Wilma pogodio je u ponedjeljak Floridu, odnio najmanje šest života i nanio veliku štetu, dok je 3,2 milijuna domova ostalo bez električne energije.

Wilma je pogodila Floridu kao moćan uragan 3. kategorije s vjetrovima brzine do 200 kilometara na sat i obilnim kišama koje su izazvale poplave.

Prelazeći preko Floride šest sati uragan je oslabio do 2. kategorije s vjetrovima od približno 160 kilometara na sat, ali je ipak bio dovoljno moćan da lomi drveće, ruši dalekovode i diže krovove na kućama.

Najmanje šest osoba je poginulo diljem ove američke savezne države prije nego što je uragan prešao iznad Atlantskog oceana ponovno zadobivši snagu uragana kategorije 3.

Više od 3,2 milijuna domova i tvrtki ostalo je bez električne energije što je pogodilo 6 milijuna ljudi.

Prema prvim procjenama osiguravatelja štete se kreću između 2 i 9 milijardi dolara.

Prognostičari američkog Nacionalnog centra za uragane iz Miamija predviđaju da će Wilma ostati iznad Atlantskog oceana i da neće imati posljedica po istočnu obalu Sjedinjenih Država.

Prije nego što je pogodila Floridu Wilma je poharala meksički poluotok Yucatan usmrtivši najmanje sedam osoba, dok je trinaest osoba poginulo na Jamaici i Haitiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙