FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EK nije zabranila uvoz mesa peradi iz Hrvatske

BRUXELLES, 24. listopada 2005. (Hina) - Europska komisija zasad nenamjerava uvesti zabranu uvoza mesa od peradi iz Hrvatske, a odluka ozabrani uvoza žive peradi, ptica, kućnih ljubimaca i perja još sepriprema i vjerojatno će biti donesena kasnije tijekom dana, izjavioje u ponedjeljak glasnogovornik Europske komisije (EK) Jonathan Todd.
BRUXELLES, 24. listopada 2005. (Hina) - Europska komisija zasad ne namjerava uvesti zabranu uvoza mesa od peradi iz Hrvatske, a odluka o zabrani uvoza žive peradi, ptica, kućnih ljubimaca i perja još se priprema i vjerojatno će biti donesena kasnije tijekom dana, izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik Europske komisije (EK) Jonathan Todd.

"U ovom trenutku ne razmatramo zabranu uvoza mesa od peradi iz Hrvatske, zato što se bolest pojavila kod divljih ptica, a ne kod peradi iz uzgoja ili vrtne peradi", rekao je glasnogovornik Todd na konferenciji za novinare.

"Obavješteni smo da su hrvatske vlasti već donijele odluku o zabrani izvoza žive peradi, ptica kućnih ljubimaca i perja, te o svim mjerama poduzetim na području gdje se pronađene uginule ptice i da su uzorci tkiva uginulih ptica poslani u referalni laboratorij EU za ptičju gripu u Weybridgeu, u Velikoj Britaniji.

Pozdravljamo te korake hrvatskih vlasti i očekujemo nalaze iz Weybridgea u sljedećih nekoliko dana", rekao je Todd, dodajući da Komisija još priprema odluku o zabrani uvoza iz Hrvatske žive peradi, ptica, kućnih ljubimaca i perja, koja će vjerojatno biti donesena kasnije tijekom dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙