FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić u Antofagasti otvorio Avenida dela Croatia

ZAGREB, 22. listopada 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićotvorio je u petak u Antofagasti Avenida dela Croacia - Hrvatskuaveniju u nazočnosti gradonačelnika tog grada Daniela Adara,predstavnika gradskih i pokrajinskih vlasti te članova hrvatskezajednice koja živi u Antofagasti.
ZAGREB, 22. listopada 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić otvorio je u petak u Antofagasti Avenida dela Croacia - Hrvatsku aveniju u nazočnosti gradonačelnika tog grada Daniela Adara, predstavnika gradskih i pokrajinskih vlasti te članova hrvatske zajednice koja živi u Antofagasti.

"Ovo je trenutak ponosa ne samo za građane Antofagaste i Čilea, nego i za za građane Hrvatske koji su u domovini i one koji su danas u Čileu", rekao je hrvatski predsjednik.

"U naziv ove ulice uklopljene su stotine imena generacija Hrvata koji su pridonijeli razvoju ovog grada, pokrajine i zemlje", dodao je Mesić.

Gradonačelnik Antofagaste Adaro je, govoreći o prvim Hrvatima koji su došli u Čile, rekao da su se isticali ljubavlju prema radu i velikim obiteljskim zajedništvom.

"Hrvatski su doseljenici svoju djecu naučili voljeti Čile kao svoju zemlju", rekao je Adaro dodavši da su se Hrvati odlično uklopili u industrijski, akademski, politički i kulturni zivot Antofagaste.

U Antofagasti postoje dvije osnovne i jedna srednja škola koje nose hrvatsko ime i koje pohađa određen broj djece hrvatskog podrijetla.

Mesić je u Antofagasti posjetio i generalni konzulat Hrvatske gdje je razgovarao s predstavnicima hrvatske zajednice. Tijekom večeri hrvatski je predsjednik odlikovao istaknute Hrvate u Čileu - arheologinju Vjeru Zlatar Montan Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge u kulturi i predsjednika hrvatskog kluba u gradu Iquequeu Hrvoja Ostojića Perića Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske za humanitarno djelovanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙