FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

25. obljetnica prijateljstva Zagreba i Šangaja

ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - U povodu 25. obljetniceprijateljske suradnje Zagreba i Šangaja u dvodnevni posjet graduprijatelju danas će doputovati šangajsko izaslanstvo koje predvodizamjenik gradonačelnika Šangaja Jaing Sixian.
ZAGREB, 20. listopada 2005. (Hina) - U povodu 25. obljetnice prijateljske suradnje Zagreba i Šangaja u dvodnevni posjet gradu prijatelju danas će doputovati šangajsko izaslanstvo koje predvodi zamjenik gradonačelnika Šangaja Jaing Sixian.

Obljetnica prijateljske suradnje dvaju gradova bit će obilježena nizom gospodarskih i kulturnih skupova.

Zagreb i Šangaj potpisali su sporazum o proglašenju dvaju gradova gradovima prijateljima još 1980., a taj je sporazum obnovljen i učvršćen 2003. kad je potpisan Memorandum o programu suradnje između dvaju gradova.

Tijekom boravka u Zagrebu, šangajsko izaslanstvo koje predvodi zamjenik gradonačelnika Šangaja Jaing Sixian najprije će razgovarati s domaćinima, zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i suradnicima u gradskoj palači Dverce.

U petak će u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo biti održana konferencija o javnom zdravstvu u organizaciji mjerodavnih ureda dvaju gradova, a između ostalog, bit će riječi i o ptičjoj gripi.

Susrest će se i predstavnici vodećih tvrtki iz Šangaja i Zagreba te će na Zagrebačkom velesajmu, u dvorani Brijuni, upriličiti gospodarsku konferenciju.

Predstavnici Gradske knjižnice Šangaja donirat će knjige Knjižnicama Grada Zagreba, a u Muzeju Mimara bit će otvorena izložba fotografija šangajskih umjetnika inspiriranih Šangajem i njegovim razvitkom.

U Muzeju Mimara će potom mladi zagrebački i šangajski pijanisti održati zajednički koncert, a nastupit će kineska pijanistička zvijezda Kong Xiangdong te zagrebački pijanisti Filip Fak i Sanja Drakulić.

Grad Zagreb je 1995. potpisao sporazum o prijateljstvu i suradnji i sa glavnim kineskim gradom Pekingom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙