FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka: Okončan prvi krug koalicijskih pregovora

BERLIN, 17. listopada 2005. (Hina) - Stranke budućedemokršćansko-socijaldemokratske koalicije, Unija CDU/CSU iSocijaldemokratska stranka Njemačke (SPD), okončale su u ponedjeljaknavečer u Berlinu prvi krug koalicijskih pregovora.
BERLIN, 17. listopada 2005. (Hina) - Stranke buduće demokršćansko-socijaldemokratske koalicije, Unija CDU/CSU i Socijaldemokratska stranka Njemačke (SPD), okončale su u ponedjeljak navečer u Berlinu prvi krug koalicijskih pregovora.

Nakon prvog sastanka koji je trajao nešto više od tri sata obje strane izrazile su optimizam i uvjerenje u to da će pregovori biti uspješni.

"Prvi krug pregovora prošao je u dobrom ozračju", izjavila je buduća kancelarka i predsjednica CDU-a Angela Merkel nakon pregovora te dodala kako očekuje "iscrpnu" raspravu.

"Pregovori će biti vrlo tvrdi ali je početak uspio", izjavila je Merkel, te zaključila da je želja da se stvori stabilna vlada za cjelokupno izborno razdoblje "prepoznatljiva kod obje strane".

Pozitivno o početku pregovora izjasnio se i predvodnik socijademokrata u pregovorima i budući vice kancelar i ministar rada Franz Muentefering.

"Bio je to dobar početak pregovora", zaključio je predsjednik SPD-a Muentefering te je zaključio da svi sudionici pregovora žele doprinijeti stvaranju stabilne koalicijske vlade.

Drugi krug pregovora biti će održan sljedećeg tjedna, a koalicijski pregovori trebali bi biti okončani do 12. studenoga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙