FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Don King kod predsjednika Mesića i gradonačelnika Zagreba

ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik MilanBandić primio je danas u Gradskom poglavarstvu najvećeg boksačkogpromotora na svijetu 73-godišnjeg Amerikanca Dona Kinga, koji se brineo karijeri hrvatskog teškaša Marija Preskara.
ZAGREB, 17. listopada 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas u Gradskom poglavarstvu najvećeg boksačkog promotora na svijetu 73-godišnjeg Amerikanca Dona Kinga, koji se brine o karijeri hrvatskog teškaša Marija Preskara.

Bio je to izuzetno srdačan susret koji je protekao u međusobnom natjecanju tko će kome udijeliti više komplimenata.

Don King je istaknuo kako je počašćen što ga je primio jedan od najpopularnijih gradonačelnika na svijetu, koji je tako puno učinio za svoju zajednicu.

"Drago mi je što sam u glavnom gradu tako lijepe zemlje kao što je Hrvatska. Hrvati su odličan narod, koji se je sam izborio za svoju slobodu. Sada ste na putu ulaska u Europsku uniju i siguran sam da će te uspjeti u tome. Nadam se da ću vam i ja pomoći otvoriti poneka vrata", izjavio je Don King.

Američki promotor uvjeren je da je 21-godišnji Mario Preskar veliki potencijal i da će jednog dana biti svjetski prvak u teškoj kategoriji.

"Mario je odličan dečko, okružen je dobrom ekipom, ima dobrog trenera - Leonarda Pijetraja. Pred njim je velika budućnost i siguran sam da će jednog dana biti svjetski prvak", kazao je Don King.

Ni gradonačelnik Zagreba nije štedio na komplimentima, poručivši Don Kingu: "Vi imate toliku energiju da sam se i ja poželio baviti boksom. Šteta je što nisam mlađi".

Bandić je istaknuo kako mu se izrazito dopalo što je Don King pri dolasku u Zagreb parafrazirao legendarnog američkog predsjednika Johna F. Kennedya. Naime, američki promotor je sinoć u zagrebačkoj zračnoj luci izjavio kako nije došao ovdje da bi pitao što Hrvatska može učiniti za njega, nego što on može učiniti za Hrvatsku.

"Vi ste radili s najvećima na svijetu. Sada u rukama imate hrvatski biser i siguran sam da će Mario uz vašu pomoć doći na svjetski vrh. Naime, mene su učili da pobjednici idu s pobjednicima", rekao je Bandić.

Mario Preskar je na početku profesionalne boksačke karijere. U osam mečeva ubilježio je sedam pobjeda i jedan neodlučeni rezultat. Prije dva dana u Duesseldorfu je tehničkim nokautom u trećoj rundi pobijedio Mađara Vladu Szabu. Mnogi mu proriču veliku karijeru i nadamo se da će se pridužiti hrvatskim velikanima boksa kao što su Ivan Prebeg (europski prvak u poluteškoj kategoriji), Mate Parlov (olimpijski pobjednik i svjetski prvak u poluteškoj), Marijan Beneš (europski prvak u velteru), Anton Josipović (olimpijski pobjednik u poluteškoj) i Željko Mavrović (europski prvak u teškoj kategoriji koji je u meču za svjetsku titulu poražen na bodove od Lennoxa Lewisa).

Don King je napomenuo kako je prije susreta s Bandićem bio na radnom doručku kod hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića.

"Izuzetna mi je čast što sam se upoznao s predsjednikom Mesićem, koji je za vrijeme našeg susreta govorio vrlo mudro i vizionarski", rekao je Don King

Don King je najutjecajnija ličnost u svijetu profesionalnog profesionalnog boksa u posljednjih 30 godina. Njegov uspon počeo je 1974. kada je u Kinshasi (DR Kongo, bivši Zair) organizirao legendarni dvoboj Muhammada Alija i Georgea Foremana, koji je bio poznat po sloganu "Rumble in the Jungle". Bio je to prvi boksački meč u povijesti kojeg je putem tv prijenosa vidjelo više od milijardu ljudi.

Bio je promotor najvećih boksača na svijetu - Muhammada Alija, Joea Fraziera, Georgea Foremana, Mikea Tysona, "Sugar" Ray Leonarda. Trenutno se brine o karijerama trojice svjetskih prvaka u teškoj kategoriji. To su John Ruiz (WBA), Chris Byrd (IBF) i Lamon Brewster (WBO).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙