FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Australski vozači terenaca debeli i konzervativni

CANBERRA, 14. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Australski vozačiterenaca su u prosjeku deblji muškarci konzervativnih shvaćanja,pokazalo je istraživanje provedeno u Australiji na uzorku od oko24.000 osoba.
CANBERRA, 14. listopada 2005. (Hina/Reuters) - Australski vozači terenaca su u prosjeku deblji muškarci konzervativnih shvaćanja, pokazalo je istraživanje provedeno u Australiji na uzorku od oko 24.000 osoba.

Australia Institute, koji je proveo istraživanje, navodi da je tipičan vozač terenskoga vozila muškarac u dobi 40-50 godina iznadprosječnih prihoda, koji sebe percipira kao "markantnog pojedinca".

Međutim luksuzne izvedbe vozila sa pogonom na četiri kotača (SUV) više voze žene visokih prihoda koje vode računa o svojoj liniji i koriste ta vozila isključivo za vožnju gradom.

"Pripadnice ove skupine su dvostruko više od ostale populacije sklone potrošačkom mentalitetu (I was born to shop), paze na svoj izgled i manje je vjerojatno da su pretile", navodi se u rezultatima istraživanja.

Istraživači navode da su stavovi vozača 4WD vozila konzervativniji, oko 51 posto njih drži da je homoseksualizam nemoralan, dok je kod ostalog stanovništva taj stav zastupa 43 posto populacije.

Vozila s pogonom na četiri kotača čine 18 posto australskog tržišta novih vozila, što je porast od 135 posto u razdoblju od posljednjih osam godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙